İstanbul'da Kar Yağışı Yarında Devam Edecek

İstanbul'da Kar Yağışı Yarında Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece İstanbul'da etkili olan kar yağışının bugün ve yarın da süreceğini açıkladı. Yüksek kesimler beyaza bürünürken uzmanlar İstanbul için sarı alarm verdi.

Yoğun Kar Yağışı İstanbul'u Beyaza Bürüdü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine gör  dün gece İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bugün ve yarın da devam edecek. Şehrin birçok ilçesi beyaza büründü, trafikte aksamalara neden oldu. Çarşamba günü hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte kar yağışının etkisinin azalması bekleniyor. İlerleyen günlerde hava sıcaklıkları artacak fakat yurdun kuzey kesimleri ise cuma günü yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Geniş Çaplı Yağışlı Hava Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, bazı bölgelerde ise aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve diğer bazı bölgelerde yağışlı hava etkili olacak. Özellikle kuzey kesimlerde, İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi.

Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi Devam Ediyor

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği belirtildi. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi devam ediyor.