İstanbul'un yeni valisi Vasip Şahin göreve başladı

İstanbul'un yeni valisi Vasip Şahin göreve başladı

İstanbul Valiliğinde devir teslim töreni düzenlendi. Merkez Valiliği’ne atanan Hüseyin Avni Mutlu, görevini Vasip Şahin’e devretti. Hüseyin Avni Mutlu ve valilik personeli, Şahin’i kapıda çiçeklerle karşıladı. Yeni Vali Şahin, valilik personelini selamladıktan sonra Mutlu ile birlikte valilik makamına geçti. Makamda atılan imzalar ile birlikte Mutlu görevini Vasip Şahin’e devretti. Mutlu daha sonra Şahin’e bir plaket ile birlikte İstanbul Valiliği Mührü’nü teslim etti. İstanbul’un yeni Valisi Şahin de hizmetlerinden ötürü Mutlu’ya plaket ve çiçek takdim ederek teşekkür etti.

“BİR ÖMRE BEDELDİR İSTANBUL VALİLİĞİ”

Görevini Vasip Şahin’e devretmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Mutlu, “Kararname ile devletimizin yeni valisi olarak İstanbul’da bu gün itibaren göreve başlamış olacaksınız. Sizi İstanbul Valiliği’nde görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bende bu gün bu güzel şehirde 4 yıl 4 aylık hizmet süremizi doldurarak devletimizin takdiri ile İstanbul Valiliği görevinden ayrılıyorum. Bir gün dahi görev yapılmış olsa bir ömre bedeldir İstanbul valiliği. Şükrediyorum 4 yıl 4 ay gibi bir hizmet ile bu güzel şehre ve güzel şehrin insanlarına hizmet etmek nasip oldu. Çok kıymetli meslektaşım Vasfi şahin beye bu görevi burada teslim ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

“İSTANBUL RÜYALARIMDA OLAN BİR ŞEHİRDİ”

Vali Şahin, duyduğu mutluluğu dile getirerek “İstanbul’a ve ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum. İstanbul’a gönlü ile ve gönül derinli ile dirlikte hizmet yaptı. Onun taşıdığı bu bayrağı daha yükseklere çıkarmak onun hizmet yarışının bir adım daha ötesine hizmetleri taşımak bizim en önemli vazifemiz olacaktır. İstanbul maddi ve manevi boyutu ile her vatan evladının olduğu gibi benimde ideallerimde benimde rüyalarımda olan aziz bir şehirdir” şeklinde konuştu.