Kadıköy'de köprü çöktü!

Kadıköy'de köprü çöktü!

Akdeniz'deki hala devam eden gemi faciasına da neden olan fırtına Marmara'ya ulaştı. Şiddetli rüzgar Bakırköy'de ağaçları devirdi, deniz ulaşımı etkileniyor, Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014’ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, sıcaklıklarda 14 dereceye varan düşüşler görülecek. Fırtınanın hızı saatte 80 km'yi bulacak. Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri, Üsküdar-Beşiktaş ve Kadıköy-Kabataş vapur seferleri de yapılamıyor. Kadıköy Söğütlüçeşme'de de köprüde çökme oldu.

KADIKÖY'DE KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Kadiköy Söğütlüçeşme'de köprüde çökme oldu. Yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.



BEYKOZ'DA TEKNE BATTI

Beykoz'da lodos nedeniyle kıyıya bağlı bulunan 9 metrelik gezi teknesi battı.

Beykoz Yalıköy sahilinde Gökhan Akgün'e ait "Lobster" tipi 9 metrelik tekne fırtına nedeniyle arka kısmından yarıya kadar suya gömüldü. Sahilde bağlı bulunan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle zarar gördü. Çevredeki diğer teknelerin de batma tehlikesine karşı ise önlem alındı. Arkadaşının teknesi olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Tekne sabah suyun üzerindeydi. Bozan havayla birlikte battı" dedi.

METEOROLOJİ’DEN LODOS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerine kadar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’da etkili olacak Lodos’a karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji yaptığı açıklamada, soba ve baca gazı zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Bakırköy Sahil yolu Zeytinburnu istikameti Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan bir ağaç saat 07.00 sıralarında yola devrildi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaç Mehmet Sönmez yönetimindeki 34 HT 7571 plakalı servis aracının önüne düştü. Servis minibüsünde maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaç sebebiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı motorlu testere ile keserek ufak parçalara ayırdı. Ekipler daha sonra bu parçaları yol kenarına topladı. Polis ekipleri ise, yolda önlem alarak trafiği geçici olarak tek şeritten verdi.



METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Antalya ve Muğla için yer yer kuvvetli yağış ve iç kesimlerde kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yağışllar, Muğla geneli ile Antalya'nın dogğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olacak.