’kadın Dostu Kentler-2’ Projesi Toplantısı

’kadın Dostu Kentler-2’ Projesi Toplantısı

Samsun’da 2011 yılında uygulanmaya başlayan ’Kadın Dostu Kentler-2’ Projesi kapsamında yapılan çalışmalar Vali İbrahim Şahin başkanlığında masaya yatırıldı.
İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Nüfüs Fonu (UNFPA) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde ve İsveç Büyükelçiliği’nin mali katkılarıyla yürütülen Kadın Dostu Kentler-2 Projesi kapsamında 12 pilot ilden biri olan Samsun’da Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında yapılan toplantıya kamu kurum ve kuruluş müdürleri, daire başkanları, daire amirleri ve kadın sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Projeler uzun nefeslidir. Mutlak suretle projeleri ortaya koyarken, gerçekleşip gerçekleşmediğini muhakkak takip etmemiz gerekiyor. Özellikle sizlerin hem neler yapabilirizle ilgili bize destek olmanız ve kurulun daha iyi çalışması adına katkılarınızı bekliyoruz. Toplanıyoruz, sunum yapıyoruz ve dağılıyoruz. Bu bana yasak savmak gibi geliyor. Bunu da hoşgörünüze sığınarak vurgulamak istedim. Dün üniversitede sertifika töreni vardı. Orada işaret dili kursuna katılanların yüzde 70’den fazlasının kadın olması çok güzeldi. Böyle bir işe bayanların ilgi göstermesi çok iyiydi. Özellikle hanımlarımızın bu kursa giderek eğitim almaları farklılık oluşturur" dedi.
Toplantı katılımcıların fikirlerini beyan etmesiyle son buldu.