Kadroya alınmayan Salih Uçan Mevlevi ayinini seyretti

Kadroya alınmayan Salih Uçan Mevlevi ayinini seyretti

İtalyan ekibinin Fenerbahçe'den 2 yıllığına satın alma opsiyonlu olarak kiraladığı Salih Uçan, 2 hafta önceki antrenmanlar sırasında hafif bir kas problemi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekibin Fulvio Bernardini tesislerinde kısa süren tedavisi sonrası toparlanmaya başlayan genç yetenek, geçen haftaki antrenmanlarda ikinci bir şanssızlık daha yaşadı. Yapılan tetkiklerde 20 yaşındaki orta saha oyuncusunun sol adüktör kasında zedelenme meydana geldiği tespit edildi.

Her iki sakatlığı nedeniyle ligde Fiorentina, Empoli, Cagliari ve son olarak başkent ekibinin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan dün akşamki Parma maçını kaçıran Uçan, Şampiyonlar Ligi'nde de CSKA Moskova maçı kadrosunda yer alamamıştı.

MAÇI İZLEMEK İÇİN ERKEN ÇIKTI

Fizyoterapisi sürdüğü için takımıyla Parma'ya götürülmeyen Salih, dün akşam Vatikan'a ait saraylardan biri olan Cancelleria'daki Mevlevi ayinini izlemeye gitti. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde, tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 22'nci kuşaktan torunu, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Makam Çelebisi Faruk Hemdem Çelebi öncülüğündeki semazenler, Mevlana felsefesinin bir yansıması olan sema ayini gerçekleştirdi.
Vatikan'dan üst düzey katılımın da olduğu etkinlikte konukların yoğun ilgisiyle karşılaşan oyuncu, ayin sona ermeden, takımının maçını ekrandan izlemek üzere salondan ayrıldı.

JUVENTUS VE MANCHESTER CITY KADROSUNDA YER ALAMAYACAK

Edinilen bilgiye göre, sakatlığı ağır olmayan Salih'in tedavisinin 3 hafta kadar sürmesi bekleniyor.

Salih Uçan, 5 gün önce Instagram hesabından yaptığı paylaşımla bu duruma isyan etmişti. İtalya Serie A'nın 3. hafta maçında Cagliari ile mücadele eden Roma kadrosunda yer bulamayan Salih, "2 haftadır peşimi bir bırakmadı bu sakatlıklar" diyerek tedavi sırasında çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştı.
Salih ile birlikte Castan, Astori, Boriello ve De Rossi'nin de fizyoteraspist eşliğinde tedavi gördüğü belirtildi.

Öngörüldüğü üzere tedavisinin 3 hafta sürmesi halinde Salih, ligde Verona ve Juventus ile Şampiyonlar Ligi'nde 30 Eylül'de Manchester City ile yapılacak karşılaşmaların kadrosunda yer alamayacak.