Kamu-sen Bordro Yaktı

Kamu-sen Bordro Yaktı

Türkiye Kamu-Sen Muğla Şubesi, hükümetin memur ve emekliye 2015 yılı için verdiği yüzde 6 oranındaki zammı protesto etti ve bordro yaktı. Menteşe Sınırsızlık meydanında bir araya gelen Türkiye Kamu-Sen üyeleri sözleşmeyi imzalayan yetkili sendikayı da eleştirdi.
Türkiye Kamu Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, memuru ve emekliyi enflasyonda ezdiren, ek zam taleplerini görmezden gelen iktidarı protesto ettiklerini açıkladı. Özata, “Geçen yıl yapılan zam ile bir memur ailesi geçen yılı 280 lira zarar ile kapattı. Bir yılda bir ailenin zorunlu harcamaları 403 ile artarken, diğer sendika 123 lira zamma evet diyor, hizmetleri yok sayıyor, 4/c’lilere ve birçok kesimi unuttular. Sendika ne için vardır. Kamu çalışanlarının haklarını savunmak ve ortak menfaatleri sağlamak için vardır. Sözde yetkili sendika bırakın kamu çalışanlarının ortak menfaatini mevut haklarını bile koruyamamıştır. Bu sendikaya sormak istiyorum. Sizin asıl menfaatiniz iş güvenceniz değil mi? Biz Türkiye Kamu Sen olarak memurlarımızın haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Umudumuz kamu çalışanlarının bir an önce gaflet uykusundan uyanmalarıdır. Biz kamu çalışanlarını bıkmadan uyarmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Kamu Sen Muğla Şubesi üyeleri açıklamanın ardından hükümetten istedikleri ek zam taleplerinin karşılanmamasına tepki göstererek ellerindeki bordroları yaktılar.