Kanser hastaları artık kemoterapiden kurtulabilir!

Kanser hastaları artık kemoterapiden kurtulabilir!

İngiltere'de denenen ve kanser hücrelerinin izlerini tespit edebilen bir kan testi, her yıl binlerce hastayı gereksiz kemoterapiden kurtarabilir.

Ülkede yaklaşık 1600 bağırsak kanseri hastasının dahil olduğu bir araştırma yapılıyor. Bu çalışmayla, testin ameliyatın tüm tümörü çıkarıp çıkaramadığını gösterme kapasitesi inceleniyor.

Doktorlar, üçüncü evre bağırsak kanseri olan hastaların yarısının sadece ameliyatla iyileştiğini, dolayısıyla birçok insanın gereksiz yere kemoterapi gördüğünü söylüyorlar.

52 yaşındaki Ben Cooke, Londra'da bir kuaför işletiyor ve aynı zamanda moda çekimleri için stilist olarak çalışıyor. Geçen yıl Mart ayı başlarında kendisine ameliyatla başarılı bir şekilde tedavi edilen üçüncü evre bağırsak kanseri teşhisi kondu.

Standart tedavi, kalan tümör hücrelerini temizlemek ve kanserin geri dönme riskini azaltmak için kemoterapi öngörür. Ancak bağırsak kanserinde kullanılan kemoterapi olan oxaliplatin adlı ilaç, ellerde ve ayaklarda ağrılı karıncalanma ve uyuşmaya neden olabiliyor.