Kapalı Pazara İlk Müdahale Geldi

Kapalı Pazara İlk Müdahale Geldi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaklaşık 15 gün önce yoğun kar yağışı nedeniyle çöken kapalı pazar çatısına ilk müdahale yapıldı.
Yetkililerce gerekli tetkik ve incelemelerin yapılmasının ardından Bozüyük Belediyesi tarafından kapalı pazar çatısında gerekli güçlendirme çalışmaları yapılarak kısa süreliğine esnafın pazar girmesine izin verildi. Günler sonra pazara girerek tezgâhına ulaşan pazarcı esnafı geriye kalan sağlam tezgâh ve malzemelerini taşımaya başladı. Yine araçları çatının altında kalan pazarcılardan araçları hasarsız olanlar, açılan yol üzerinden araçlarını göçen çatının altından çıkarmaya çalıştılar. Pazarcı esnafı, yaşanan felaketin cana gelmemesinden dolayı şükrederken, mallarını kaybetmenin acısıyla da hüzünlü olduklarını belirttilen. Esnafların sağlam malzemelerini almalarının ardından kapalı pazar çatısı enkazının kaldırma çalışmalarının en kısa sürede başlayacağı belirtildi.
Diğer taraftan pazarcı esnafı ve vatandaşlar 5 yıl aradan sonra yeniden açık pazarda buluşmanın heyecanını yaşadılar. Hafta sonu havanın da iyi olmasıyla hem pazarcı esnafı hem de vatandaşlar pazara yoğun ilgi gösterdiler.