Karacasöğüt İskelesi İhale Edildi

Karacasöğüt İskelesi İhale Edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Karacasöğüt mahallesindeki yüzer iskelenin ihalesi Muğla Çevre Eğitim Vakfı (MUÇEV) binasında gerçekleşti. İhaleye 12 firma katılırken, ihale komisyonu başkanlığını Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten yaptı.
Vali Yardımcısı Köten, ihale öncesi ihaleye katılan firma temsilcilerine süreç ile ilgili bilgi verdi. Köten, Karacasöğüt’te bulunan 29 tekne sahibinin kiralama süreci içinde daha önce Marmaris Kaymakamlığı ile yapılan sözleşmeye istinaden ücret ödemeyeceğini, kiralama işleminin 2017 yılının 28 Mayıs’ında sona ereceğini açıkladı. Köten ayrıca, ihaleyi alan firmanın teknelerden alacağı ücretin bölgedeki diğer marinaların ücretlerinden yüksek olamayacağını, işletme ile ilgili her türlü yasal sürecin ihaleyi alan firma tarafından yürütüleceğini açıkladı.
İhaleye çıkarılan Karacasöğüt yüzer iskelesi ile ilgili her türlü tasarruf ve imtiyazın Muğla Çevre Eğitim Vakfı (MUÇEV)’e ait olduğu açıklandı. Yapılan açık arttırmada en yüksek fiyatı 316 bin TL artı KDV ile ANS firması verdi. MUÇEV tarafından bir hafta içinde ilgili firmanın dosyası incelendikten sonra sözleşme yapılacak. Sözleşmeye esnasında bir yıllık kira bedeli peşin alınacak ve ikinci yıl için de teminat alınacak.