Karbonmonoksit Dedektörü Bir Aileyi Ölümden Kurtardı

Karbonmonoksit Dedektörü Bir Aileyi Ölümden Kurtardı

Şehitkamil Belediyesi’nin, soba zehirlenmelerinin önüne geçmek için ücretsiz dağıttığı karbonmonoksit dedektörü, bir aileyi ölümden kurtardı.
Kayaönü Mahallesi’nde ikamet eden Parlak ailesinin fertleri, geçtiğimiz akşam uyumak üzereyken baş ağrısı ve mide bulantısı yaşadı. Bu sırada, Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılan karbonmonoksit dedektörü cihazının alarm vermesiyle zehirlendiklerini anlayan Salih İsmet Parlak, ailesini uyandırıp pencere ve kapıları açtı. Daha sonra sobanın içerisindeki kovayı çıkartıp dışarıya götüren Parlak, durumu alt kattaki akrabalarına bildirdi. Eşi ve çocuğunu dışarı çıkaran Parlak, kendisini ve ailesini ölümden son anda kurtardı.
Hayatlarının Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılan karbonmonoksit dedektörü sayesinde kurtulduğunu dile getiren Salih İsmet Parlak, “Gece sobayı yaktıktan sonra uyumak için hazırlık yaptık. Bir süre sonra baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sıkıntı yaşadım. 10 dakika sonra dedektörümüz alarm vermeye başlayınca, zehirlendiğimizi anladım ve çocukları uyandırıp, çamları açarak, içeriye temiz havanın girmesini sağladım. Dedektör cihazının üzerinde bulunan telefon numarasını arayıp, yardımcı olmalarını istedim. Onlar da sağ olsunlar birkaç kez bizi arayarak, sağlık durumumuz hakkında bilgi isteyip, ambulans veya sağlık ekiplerine ihtiyaç olup olmadığını sordular ve yardımcı olmaya çalıştılar. 2013 yılında iki akrabamı soba zehirlenmesinden dolayı kaybettim. Yani Şehitkamil Belediyesi’nin bize vermiş olduğu bu cihaz olmasaydı, belki biz de bugün hayatta olmayabilirdik. Bunun için Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
"O GÜN BEN, EŞİM VE OĞLUM BU CİHAZ OLMASAYDI ÖLEBİLİRDİK"
Elif Parlak da eşi ve çocuğuyla birlikte hayatta kalmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Gece uyumaya hazırlanırken, birden alarm çalmaya başladı. Karbonmonoksit gazından zehirlendiğimizi fark ettik. Ben, eşim ve oğlum bu cihaz olmasaydı ölebilirdik. Soba kullanan tüm ailelerin mutlaka bu cihazdan kullanmalarını tavsiye ediyorum. Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.