Katilin Olaydan 5 Gün Önce Memleketine Gittiği İddiasi

Katilin Olaydan 5 Gün Önce Memleketine Gittiği İddiasi

Eskişehir’de eşini ve bir yakınını öldüren 3 kişiyi de yaraladığı iddia edilen şüpheliyi arama çalışmaları sürerken, polis ekipleri henüz bir netice alamadı.
Eskişehir’de eşini ve yakınını öldüren, kayınvalidesi, kayınbiraderi ve Gemlik ilçesinde bir kişiyi yaraladığı iddia edilen Soytürk Ç.’i yakalama çalışmaları sürüyor.
Yenikent Mahallesi Özten Sokak’ta bulunan bir apartmanın kapıcı dairesinde ayrılmak üzere olduğu eşi Çiğdem Ç.’yi, kayınvalidesi Aynur Ç. ve kayınbiraderi Muhammet Murat Ç.’yi silahla yaraladıktan sonra kaçan Soytürk Ç.’nin yakını olduğu öğrenilen Birol İnce’yle (24) birlikte Eskişehir’de yaşanan olaylar öncesinde eşi ile ilişkisi olduğu iddia edilen Bursa’nın Gemlik ilçesinde Serkan T.’yi de bıçakla yaraladığı ortaya çıkmıştı. Gemlik ilçesinde yaşanan olayda Soytürk Ç.’nin, Serkan T.’yi kelepçe ile bağlamasını istediği Birol İnce’nin bir ara Serkan T.’nin kaçmasına izin verdiği ve bundan dolayı Soytürk Ç. ile arasında bir tartışma yaşandığı iddia edildi.
KAFASINA 3 EL ATEŞ ETMİŞ
Otomobil alım satım işi yaptığı öğrenilen Soytürk Ç. ile yakını Birol İnce, yaşanan olay sonrasında Turgtular Mahallesi’nde bulunan mezarlığa geldi. Burada aralarında çıkan ve henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı Soytürk Ç. ile Birol İnce arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrasında Soytürk Ç. yeğenini iki el kafasına bir elde boynuna ateş ederek öldürdü.
OLAYDAN 5 GÜN ÖNCE KARS’A GİTMİŞ
Olayla ilgili Birol İnce’nin bazı yakınlarından alınan bilgiye göre, şüpheli Soytürk Ç.’nin olaydan 5 gün önce Kars’ta bulunan akrabasını ziyaret ederek, Eskişehir’de bulunduğu evini satarak çocuklarını yanlarına almalarını istediği ileri sürüldü.
ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ ARALIKSIZ YAKALAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Cinayet ve yaralama olaylarına karıştıktan sonra kayıplara karışan şüpheli Soytürk Ç.’nin 3 günde 3 otomobil değiştirdiği de iddia edildi. Soytürk Ç.’in en son siyah bir otomobil ile göründüğü belirtilmiş. Edinilen bilgiye göre, Soytürk Ç.’nin olayları daha önceden planladığı ve yanına yüklü miktarda para aldığı ileri sürülürken, kullandığı otomobilleri de bu şekilde değiştirdiği tahmin ediliyor. Konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşık 72 saattir kaçan şüpheliyi yakalama çalışmalarına bölge illerde bulunan ekiplerle koordineli olarak yürütüyor.
50’DEN FAZLA EV KONTROL EDİLDİ
Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler Eskişehir’de tespit ettikleri Soytürk’ün gidebileceği 50’den fazla eve baskın yaptı. Ancak bu saate kadar bir sonuç alınamadı.
KONUYLA İLGİLİ ÇOK SAYIDA İHBAR YAPILIYOR
Soytürk’ü gördüğü iddia edilen vatandaşlar tarafından ise çok sayıda 155 hattına ihbar yapılıyor. Öğle saatlerinde şüphelinin bir pazarda gördüğünü ihbarını alan çok sayıda ekip kısa sürede belirtilen yere gelerek geniş çaplı arama yaptı. Ancak şüpheli yakalanamadı. Öte yandan gün boyu da şüpheliyi gördüğü iddia edilen vatandaşların ihbarları devam etti.
EMNİYETTEN HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK
Yaşanan olaylar sonrasında konuyla ilgili Emniyet İl Müdürlüğü’nden yapılan resmi bir açıklamanın olmaması ise dikkat çekti. Emniyet müdürlüğünden konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.