Kırıkkale’de Yaz Spor Okuluna Yoğun İlgi

Kırıkkale’de Yaz Spor Okuluna Yoğun İlgi

Kırıkkale’de, yaz aylarında öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirmek ve spor bilincinin oluşturulması amacıyla 29 branşta açılan yaz spor okuluna 5 bin 242 öğrenci katıldı. Ağustos ayı sonunda yapılacak olan yetenek sınavında başarı gösteren öğrenciler performans gruplarına dahil edilecek.
Yaz Spor Okulunda bu yıl atıcılık, avcılık, atletizm, badminton, basketbol, beysbol, softbol, bocce, boks, jimnastik, bedensel engelliler, futbol, güreş, görme engelliler, halk oyunları, halter, hentbol, hokey, işitme engelliler, judo, karate, kickboks, masa tenisi, okçuluk, özel sporcular, satranç, teakwondo, tenis, voleybol, fitness ve yüzme branşlarında verilen kurslara 2 bin 328 kız öğrenci, 2 bin 914 öğrenci olmak üzere toplamda 5 bin 242 öğrenci katıldı.
Yaz spor okullarının bu yıl ki programına da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yoğun bir katılım olduğunu, belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, “Çocuklarımızın yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün tesislerimizde haftanın 7 günü sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar 29 branşta antrenmanlarımız devam ediyor. Yaz spor okullarına katılan öğrencilerimize bu ay içerisinde yetenek taraması yapılacağını, yetenek taraması sonucunda başarılı olan sporcularımızın performans gruplarına dahil edilecek. Kurslara ilgi gösteren ve bu kurslara çocuklarının katılımını sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.