Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

Trendler

Herkese Selamlar , Sevgiler..

İlk konumuz özellikle bu senenin trendleri olsun istedim çünkü kafaların biraz karışık olduğunu düşünüyorum. Eğer karışıksa çok da haklısınız. Bu sene bir çok şey trend olarak bahsediliyor. Gelin en temel olanlara tek tek bakalım. En çok korkulan ile başlayalım J

1.Vahşi Doğanın Cazibeli Desenleri!

Mağazalarda fazlaca gördüğümüz leopar , yılan ve zebra desenleri  aslında korkulanın aksine çok kurtarıcı desenlerdir. Neden mi ? Herkesin dolabında mutlaka siyah bir pantolon yada jean vardır. En kolay kombini bu şekilde yaratabiliriz. Üzerine hayvan deseni ipek saten bir gömlek veya bluz giyerek , ayağınıza ise bir stiletto ,topuklu bir bot ya da spor bir kombin isterseniz bir sneaker ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Biraz farklı olmak isteriz , hatta ve hatta biraz da cesuruz bu konuda diyenler için desenleri ve renkleri karıştırıp giymelerini tavsiye ederim.  Fakat çok başarılı bir kombin değilse vezir değil sizi rezil edecektir aman dikkat!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxgcjjflOx1yZVCJSOkjYM9Sq74RmfqOOpWXbSXMYzm5U1eglt leopar deseni kombin ile ilgili görsel sonucu

zebra deseni kombin ile ilgili görsel sonucu ekose deseni ile ilgili görsel sonucu yılan deseni kombin ile ilgili görsel sonucu 

2. Ekose ,Ekose ve Ekose!

Aslında uzun zamandır var olan ve gözümüzün de iyiden iyiye alıştığı bir desen.  Ceketlerden sonra pantolonlarda, eteklerde ve ceket elbiselerde bu desen ciddi  role sahip. Sadece pantolon konusunda bir uyarıda bulunmak isterim. Bacaklarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız lütfen tercih etmeyiniz. Hayvan deseninde olduğu gibi daha güvenli kombinlerin yanı sıra cesur tercihler de yapabilirsiniz.

Ekoseler Aşkına!Moda dünyasının tartan ya da ekose olarak anılan en asil deseni bu sezonda da vitrinleri süsleyecek!İşte eteğinden, elbisesine pantolonundan, kabanına ekose kombinler!Kaynak Fotoğraflar:Pinterest ekose deseni kombinler ile ilgili görsel sonucu

3. Uzay Çağına Hoşgeldiniz!

Metalik silver and gold renkleri şimdilerde pul , payet ve sim ile harmanlandı; güçlü bir şekilde podyumlarda yerini aldı. Bu arada sadece silver ve gold dışında diğer renklere de şans verildiği cesur bir sezon bizi bekliyor.

metalik kombinler ile ilgili görsel sonucu metalik kombinler ile ilgili görsel sonucu

metalik kombinler ile ilgili görsel sonucu payetli elbise ile ilgili görsel sonucu

4. Metalik demişken hemen NEON etkisi diyelim!

Siz farkında olmasanız da neon renkler hep hayatımıza bir şekilde dahil aslında. Özellikle spor yapıyorsanız mağazaların spor bölümlerinde siyahla harmanlanmış fosforlu renkleri çok net görebilirsiniz. Bu sezon bir çok marka üretiminde turuncu , pembe , yeşil ve sarı neon a yer verdi. Görsellere bağlı olarak bu kadar neon bana fazla diyorsanız sadece aksesuar gibi detaylarda da neon a yer verebilirsiniz.

FÄ°TÄ°LLÄ° BALIKÇI YAKA KAZAK FÄ°TÄ°LLÄ° BALIKÇI YAKA KAZAK

 Bayan Turuncu Boğazlı Kısa Kazak K1802 pull and bear neon bere ile ilgili görsel sonucu

5. Ah O Bisiklet Şortları!

Şu an dört bir yanımızı saran esaslı bir trend den bahsedeceğim. Modacıların bisiklet şortu olarak İngilizceden Türkçeye çevirdiği nam-ı diğer kısa taytlar. Cidden çok iyi bir bacağa ihtiyacınız var. Affı  yok bilesiniz J En büyük katkı da Kardashian ailesinden geliyor tabii.

biker shorts ile ilgili görsel sonucu 

Ä°lgili resim

6. Yiiihaaaaa! Diyelim Siz Anlayın.

Kovboy çizmeleri yazarken bile hayır diye haykırdığınızı duyar gibiyim. İlk moda haftasında gördüğümde bende benzer bir tepki verdim ama bizim gibi moda severler ve bu sektöre gönül verip iş edinmiş kişilerce kabullenmek kısa sürüyor. 

kovboy çizmesi ile ilgili görsel sonucu Ä°lgili resim

7. Pile mi Pili mi ? Yoksa Piliseli Etekler mi…

Bu trendin dikkat edilmesi gereken hususları söz konusu. Beliniz kalınsa , kalçalarınız büyükse ve göbek bölgenizde fazla yağlanma söz konusu ise bu tip etekler vücut tipinizi olduğundan daha kötü gösterebilir. Bir diğer husus ise maalesef boy. Türk kadınının ortalama 163 cm olduğunu göz önünde bulundurursak midi boy modellerden biraz uzak durulması gerektiğini söyleyebilirim.

Trendler hakkında küçük uyarılarda bulunmamın amacı da bir bakıma uygularken doğru uygulayabilmek aslında. Unutmayın sizler için buradayız J

piliseli etek ile ilgili görsel sonucu Ä°lgili resimpiliseli etek run way ile ilgili görsel sonucu

Son olarak biraz aksesuarlardan bahsedeceğim. Tamamen 80’ler ve 90’ların hakimiyetindeyiz aslında. Özellikle kemerler , büyük büyük küpeler , rengarenk çantalar -ki bel çantalarına gözümüz çoktan alıştı. Öte yandan kombini oluşturan temel parçalarda bile her şey için logo patlaması yaşıyoruz. Logomania dediğimiz trend bir süredir göze çarpıyordu. Markaların logolarının üzerimizde bağırmasında hiç bir sakınca yok artık.

 Keyifli okumalar J

                                                                                                                                             Instagram : @belde_erguzel

                                                                                                                                  E-mail: belde.erguzel@gmail.com

Kaynaklar: Google , pinterest , instagram , vogue           

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi