Küre Devlet Hastanesi Meme Kanserine Dikkat Çekti

Küre Devlet Hastanesi Meme Kanserine Dikkat Çekti

Küre Devlet Hastanesi yetkililerince meme kanserine dikkat çekilerek her ay uygulanacak bir uygulamayı faaliyete geçirdi.
Uygulama kapsamında; kurum tarafından her ay Kastamonu KETEM’e ücretsiz servis kaldırılarak kanser taramaları gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kurumumuz tarafından Meme Kanseri Taramaları için KETEM’e her ay servis kaldırılmıştır. Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserdir, meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görünen tipi; meme kanallarından kaynaklanan ‘’Duktal ‘’ kanseri denen kanserdir. Süt üreten bezlerden köken alan ‘’Lobüler’’ kanser de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir, medüller, tübüler,müsinöz tipler de vardır. Meme kanseri oluşumunda genetik değişiklikler çok önemlidir. Risk grubunda ki (40 yaş üstü kadınlar) tüm vatandaşlarımızı kurumumuza bekliyoruz. ‘’