Liseler Arası Genç Erkek Ve Kız Basketbol Müsabakaları

Liseler Arası Genç Erkek Ve Kız Basketbol Müsabakaları

Bilecik’in ev sahipliği yaptığı Liselerarası Genç Erkek ve Genç Kızlar Basketbol Müsabakaları yarı final maçları sona erdi.
Bilecik’in ev sahipliğini yaptığı Liselerarası Genç Erkek ve Genç Kızlar Basketbol Müsabakaları, 23 takım katılımı ile 3 gün sürdü. Bilecik Atatürk Kapalı Spor ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda oynanan müsabakalara ev sahibi Bilecik 1 kız ve 1 erkek olmak üzere 2 takımı katıldı. 3 gün boyunca oynanan müsabakalarda erkekler A grubunda, Isparta Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi, B grubunda, Antalya Döşeme Altı Özel Toros Anadolu Lisesi ve C grubunda Bolu Fen Lisesi grup birincisi olarak bir üst tura yükseldiler. Genç kızlar A grubunda, İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi, B grubunda İstanbul Bakırköy Özel Oğuz Kaan Koleji, C grubunda Bolu M. Çizmecioğlu Anadolu Lisesi grup birincileri olarak bir üst tura yükseldiler. Bilecik temsilcisi olan Bilecik Anadolu Lisesi son günde Antalya Döşeme Altı Özel Toros Anadolu Lisesine 30-68 skorla mağlup olarak grup maçlarında sadece 1 galibiyet elde etti. Genç kızlarda Bilecik’i temsil eden Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi son maçında Yalova Anadolu Lisesine 24-37 mağlup olarak grup maçlarını galibiyet alamadan tamamladı.
Bilecik Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun, 23 lise takımının katıldığı güzel bir organizasyon yapıldığı belirterek, “Bu turnuva ilimizin tanıtımı açısından da katkı sağladı. Yarı final müsabakalarını ilimizde oynatmanın mutluluğu yaşıyoruz. Önümüzdeki senelerde nasip olursa yeni yapılan kapalı spor salonunda final müsabakaları da oynanmasını arzu ediyorum. Bu anlamda herkesin katkı sağlayarak basketbol seven bir il olarak vatandaşlarımıza iyi müsabakalar izletmek istiyoruz” dedi.