Martab, Hollanda Fuarı’nda Marmaris’i Tanıtıyor

Martab, Hollanda Fuarı’nda Marmaris’i Tanıtıyor

Avrupa’nın önemli turizm fuarlarından birisi olarak görülen Vakanteaburs Fuarı 13 Ocak’ta kapılarını açtı.
Hollanda’nın Utrecht şehrindeki Jaarbeurs Fuar Merkezi’nde yer alan organizasyon 6 gün ile en uzun turizm fuarı olma özelliğini taşıyor. İlk 2 gün yalnızca sektör temsilcilerine açık olan fuar diğer 4 günde ise Hollanda’nın farklı şehirlerinden gelen ziyaretçileri ağırlıyor.
Son 2 yılda gözle görülür şekilde katılımcı sayısı azalan fuarı bu yıl kaç Hollandalı’nın ziyaret edeceği merak konusu. Türkiye’nin Lahey Kültür ve Turizm Müşavirliği tarafından hazırlanan tanıtım alanı fuarın en geniş sergi alanlarından birisi. Çeşitli işletmelerin yanısıra bölge tanıtımı amacıyla kamu kurumlarının da yer aldığı Utrecht Fuarı’nda bölge tanıtımı anlamında bir ilk yaşanıyor.
Muğla’nın 3 önemli ilçesi Marmaris, Köyceğiz ve Datça turizm birliği çatısı altında birlikte hareket ederek bölgenin doğal, tarihi, kültürel değerlerini anlatıyorlar. MARTAB üyesi olan turistik ilçelerin ortak tanıtım hareketi Utrecht Fuarı’nda ziyaretçilerin de ilgisini çekmeyi başardı.
Marmaris ve aynı zamanda MARTAB Başkanı Ali Acar ile Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan Birliği’nin tanıtım masasının ziyaretçileriyle yakından ilgileniyor. Fuarın ilk günü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dr Haluk Dursun, Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi Sadık Arslan, Dünya Türk İşadamları Konseyi Avrupa Bölge Başkanı Turgut Torunoğulları ile çok sayıda sektör temsilcisi Marmaris-Köyceğiz-Datça Turizm Birliği’nin ziyaretçileri arasındaydı.
MARTAB tanıtım masasını bilgi alma amaçlı ziyaret eden Hollandalılar ise tanıtım görevlileri tarafından verilen profesyonel hizmetten memnun kaldıklarını dile getirdiler. Fuar 18 Ocak’ta sona erecek.