Meü Aysel Sabuncu Onkoloji Hastanesi’nin Protokolü İmzalandi

Meü Aysel Sabuncu Onkoloji Hastanesi’nin Protokolü İmzalandi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından yaptırılacak olan Aysel Sabuncu Onkoloji Hastanesi’nin protokolü imzalandı. Hastane en geç 2 yıl içinde yapılarak bölge halkının hizmetine sunulacak.
MEÜ Rektörlüğü’nde gerçekleşen imza törenine, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile bağışçı hayırsever Aysel Sabuncu katıldı. Törende konuşan Rektör Çamsarı, bu hastaneyi yaptırmak için çok çaba harcadıklarını belirterek, "Bizim burada çok önem verdiğimiz Mersin ve etraf ilçelerinde yani bu bölgenin hiç onkoloji hastanesi olmaması, bu bölgede bunun büyük bir eksiklik olduğunu göstermemiz ve bu konuda girişimler yapmamız hakkında daha önce bilgi vermiştik. Bu bilgilendirmeden sonra biraz da tesadüf eseri Aysel Hanımla tanıştık. Sağ olsun bu konuda ciddi bir duyarlılık gösterdi, bizi de çok mutlu etti. Kendisinin burada bir evi varmış. Lütuf gösterdiler bu konuda bize yüzümüzü güldürecek seviyede kanser hastanemiz için ciddi bir yardımda bulundular. Bu bizim için çok önemliydi. Aslında bu bölge için çok önemli. Bu kadar 8’de 1 sadece meme kanseri görülen ülkede, her 3-4 kişiden birinde bu hastalığın görüldüğü ülkede, bir bölgede bir merkez olmaması bence büyük bir eksiklikti. Bu konuda girişimlerimizi yaptık. Projemizde çiziliyor. Projenin çizimini de Aysel Hanım üstlendi. Sonuç olarak Allah izin verir, bir engel çıkmasa 2 sene içinde 2016 yılı başlarında hastanemiz kadrosuyla, cihazıyla inşallah devreye girmiş olacak. Ondan sonra inşallah sonsuza kadar dua edeceğiz kendisine. Bölgemizde teşekkür edecektir" şeklinde konuştu.
Bağışçı Aysel Sabuncu da kendisinin aslen Hataylı olduğunu ifade ederek, "Hataylı olmama rağmen Ankara’da uzun süredir yaşıyorum. İş hayatım, yaşam biçimim, çocuklarımı büyütmem hep Ankara’da devam etmiştir. Fakat Ankara’dan sonra Antakyalı olmama rağmen ikinci bir memleketim olarak Mersin’i çok seviyorum. Hele Rektörümüz Ahmet Beyle tanıştıktan sonra Mersin’e de ufak bir hizmette bulunabilirsem, paylaşabilirsem kendimi mutlu edeceğim. Onun için herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Çamsarı ile Sabuncu arasında protokol imzalandı.