Milas’ta Altyapı Sorunu Sürücülere Zor Anlar Yaşattı

Milas’ta Altyapı Sorunu Sürücülere Zor Anlar Yaşattı

Milas’ta altyapı ve kanalizasyon çalışması sırasında bozulan yollarda yağmur sonrası oluşan çamur, sürücülere zor anlar yaşattı.
Hafta başında ilçeyi etkisi altına alan sağanak, gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış, altyapı ve kanalizasyon çalışması yürütülen yollarda yine bilindik manzaraların yaşanmasına neden oldu. Vatandaşlar, büyük su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklardan yürümekte zorlanırken; çalışma nedeniyle bozulan yollardan geçmek isteyen araçlar da çamura saplandı. Altyapı çalışması bitmesine rağmen üstyapı çalışmalarına geçilemeyen yollar, yağış nedeniyle çamur ve su birikintileri içinde kaldı.
RİSK OLUŞTURAN YOLLARDA UYARI LEVHASI YOK!
Otomobiliyle Şevketiye Mahallesi’nde ilerleyen Saadettin Karaoğlu isimli sürücü, tuzak haline gelen çamurlu yolda mahsur kaldı. Mahalledeki Şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak Parkı’nın hemen yanındaki sokaktan geçmek isteyen Karaoğlu, uyarı levhasının bulunmadığı bir yola girince aracı çamura saplandı. Girdiği yerden çıkmak için yoğun çaba gösteren sürücü, çabalarından bir sonuç alamayınca çevredekilerden yardım istedi. Çamur içine giren vatandaşlar, iki tekerleği tamamen çamura saplanan aracı iterek kurtardı.
Yayalar ve araçlar için risk oluşturan yollara uyarı levhası konulmadığı için vatandaşların mağduriyetinin günden güne arttığına dikkat çeken sürücü; “Hafif bir yağışta zaten delik deşik olan yollarımız çamur içinde kalıyor. Şehir içinde ilerlemek tam bir işkence oldu. Yola bakıyorsunuz bir şey yok gibi… Herhangi bir uyarı levhası da yok zaten! Bir giriyorsunuz yola, sorasında çıkmak mümkün olmuyor. Bizde sonunda altyapı mağduru olduk. Aracımda maddi hasar meydana geldi. Vatandaşlara tavsiyem durumunu bilmediğiniz yola girmeyin” diye konuştu.
İlçedeki altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının 75’ten fazlası bitmesine rağmen, üstyapı çalışmalarına tam anlamıyla geçilememesi huzursuzluk yaratıyor. Çalışma bitti denilen yollarda oluşan bazı bağlantı sıkıntıları nedeniyle kapatılan yolların yeniden kazılmasına tepki gösteren vatandaşlar, en azından yaya ve araçlarının güvenliği için uyarı levhalarına, güvenlik önlemlerine dikkat edilmesini istiyor.