Misafir Öğrencilere Türkçe Kursu

Misafir Öğrencilere Türkçe Kursu

Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin (CUODER), Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile yürüttüğü ‘Gençler El Ele Aydınlık Geleceğe Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Kursu, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Kursiyerler kurs boyunca Türkçe dil bilgisi kurallarını öğrenerek Türkçe diyaloglar kurmaya başladılar.
Misafir öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Türkçe Kursu’na yaklaşık yirmi beş kişilik bir öğrenci grubu katıldı. İmam-Hatip Lisesinde devam eden kursa katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi. CUODER başkanı Ahmet Arıcan’ın elinden belgelerini alan öğrencilerden Afganistanlı Abdulbasit Ahmedi, “Çanakkale bizim ikinci vatanımız oldu. Buraya üniversite okumaya geldik. Türkçe öğrenmek biraz zor gibi. Ama hiçbir dil kolay değil. Türkçe kursu veren hocalara ve derneğe teşekkür ederim” dedi.
Dernek başkanı Ahmet Arıcan, “Öğrencilerimizin Türkçe konuşmakla ilgili özgüven oluşturmalarına katkıda bulunmak heyecan verici. Dernek olarak misafir öğrencilere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yakında İngilizce ve Arapça kurslarımız olacak. Yine proje kapsamında Nisan ayında yapacağımız bir Mini Dünya Kupası Futbol Turnuvası etkinliğimiz olacak. Bu etkinliklerimiz ve yapacağımız diğer bütün etkinlikler öğrencilerimizin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve Çanakkale’mizde en güzel şekilde eğitim almaları için düzenleniyor” dedi.