Mit Tırlarını Durduran Savcıların Görevden Alınması

Mit Tırlarını Durduran Savcıların Görevden Alınması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, MİT tırlarını durduran 5 savcının görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili konuştu. Feyzioğlu, "Görevden alma ile ilgili olayda dosyayı tam bilmediğim için konunun haklılığı ya da haksızlığı ile ilgili esasa ilişkin bir cümleyi doğru bulmuyorum" dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Denizli Barosu’nun yeni sosyal tesisinin temel atma törenine katıldı. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ve diğer illerin baro başkanlarının da katıldığı açılışta baret takan Feyzioğlu daha sonra pastayı diğer baro başkanları ile birlikte kesti.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Feyzioğlu, Adana’da durdurulan MİT tırları olayıyla ilgili 5 savcının HSYK tarafından görevden uzaklaştırılması ile ilgili konuştu. Yargıya güvenin her geçen gün eridiğini belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:
"Siyasi iktidarın rahatsız olduğu her işlemde savcılar hakimler yerlerinden ediliyor. Böyle olunca da işin aslını halkımız öğrenemiyor. Birçok soruşturma güçlü delillere rağmen kapatılıyor. Kendileri Anayasa Mahkemesi’ne güvenmiyoruz diyorlar. Ama vatandaş olarak bizim sulh cezaya ya da asliye cezaya güvenmemizi bekliyorlar. Biz de güvenmek istiyoruz. Bu ülkenin avukatına hakimine, savcısına büyük yanlıştır. Bu olay da bu şekildedir. Siyasi iktidar bana komplo kuruyorlar diye yeni kutuplaşmalar yarattığı bir olayda HSYK’nın değişmesinin ardından görevden almalar başladı. Yargının üzerinden bu gölgeleri kaldırmak lazım. Ben bu görevden almalar doğrudur yanlıştır mevzusuna girmiyorum. Ancak o kadar çok müdahale yapılıyor ki vatandaş yargının siyasi iktidarın güdümünde yürüdüğünü düşünmeye başladı. Bu olaylardan kurtulmadığımız sürece kendimizi hukuki güvenlikte hissedemeyiz kendimizi. Mesele doğru sistemi kurmaktır. Doğru sistem olmadığı sürece kişiye göre rahat etme ya da huzursuz olmak oluyor. Görevden alma ile ilgili olayda dosyayı tam bilmediğim için konunun haklılığı ya da haksızlığı ile ilgili esasa ilişkin bir cümleyi doğru bulmuyorum."