Müsiad Malatya Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Müsiad Malatya Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

MÜSİAD Malatya Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi.
MÜSİAD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Pınar Toptaş’ın Divan Kurulu Başkanlığını yaptığı olağan genel kurula, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Milletvekili aday adayı Bülent Tüfenkci, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Tabipler Odası Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve üyeler katıldı.
“YURT İÇİNDE 85 ŞUBEMİZ VAR”
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Genel Kurul’da açılış konuşmasını yapan Malatya MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, bugünlerde MÜSİAD’IN 25 kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek “Sayıları küçük fakat değerlerine olan hassasiyetleri büyük bir grup işadamı tarafından çeyrek asıl önce İstanbul’da temelleri atılan derneğimiz yurt içinde 85 yurt dışında 159 noktada temsil edilen bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.
BALİN, FAALİYETLERİ AÇIKLADI
MÜSİAD’ın ülke ekonomisinin önemli bir kısmının fiziki temsilcisi olmanın yanı sıra ekonomik ve sosyal yaşama da dokunan çok sayıda faaliyete imza attığını dile getiren Balin, “Şubemiz genel merkezin güçlü vizyonu doğrultusunda yereldeki potansiyelini azami ölçüde değerlendirme gayreti içerisindedir. Malatya Şubemiz, genel idare ve sektörel toplantılar başta olmak üzere genel merkez tarafından yürütülen organizasyonlarda aktif katılımlar sağlamıştır. Söz konusu organizasyonlarda Malatya iş dünyasına yönelik sorunları ve çözüm önerilerini en yetkili mercilere ilettik. Dost meclisi ve sektör toplantıları gerçekleştirdik. Hazırladığımız birçok proje destek almaya hak kazandı. Genç MÜSİAD ve üniversite ile birlikte etkili eğitim ve seminerler gerçekleştirdik” dedi.
ÇAKIR’DAN TÜSİAD’A ELEŞTİRİ
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır’da, yıllar önce MÜSİAD’da görev almaktan dolayı büyük onur duyduğunu belirterek üstü kapalı TÜSİAD’ı eleştirdi. Çakır, “Dikkat ettiğiniz zaman ülkede yaşanan her gerilimli olayda bu işadamları derneği hiçbir sorumluluğu olmayan ve karanlık odakların destek olduğu her türlü gösteride ülke ekonomisini zora sokacak açıklamaları yapacak cür’et içerisindeler. Dolaysıyla böyle MÜSİAD gibi güçlü yapılar olmasa bunlar meydanı boş bulacaklar. MÜSİAD güçlendikçe bunların bu çıkışı halk nezdinde de hiçbir itibar artık görmüyor” şeklinde konuştu.
“MÜSİAD’I YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’de akademik yaşam içerisinde bulunan biri olarak MÜSİAD’ın Türkiye’de başlangıcından bugüne kadar nasıl bir gelişim seyrettiğini ve nasıl kurumsallaşan yapısı ile gün be gün güçlendiğini yakından takip ettiğini vurguladı.
Malatya Şubesi’nin güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Çelik, İnönü Üniversitesi olarak ciddi iş yapmak isteyen MÜSİAD gibi kurumlar ile her zaman işbirliğine açık olduklarını söyledi.
“MÜSİAD’LI OLMAKTAN GURUR DUYDUM”
Genel Kurulda son olarak söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de gençlik yıllarında girdiği MÜSİAD’da yer aldığını ve uzun dönem bu görevlerde bulunduğunu belirterek her zaman bununla gurur duyduğunu söyledi.
Şahin de konuşmasında, isim vermeden TÜSİAD’ı işaret ederek “Toplumun yüzde 5’ni bile oluşturmayan bir anlayışın ülkenin hükumetler nezdinde ki bir takım itibarlarını ayaklar altına alınmasına bir açıklaması ile nelere mal olduğunu görüyorduk” dedi.
MÜSİAD’ın bugün yurt içinde 100 civarında yurt dışında ise daha fazla temsilcilikle var olmasının siyasileri en fazla arzu ettiği oluşumlardan birisi olduğunu ifade eden Şahin, genel kurulun Malatya MÜSİAD camiasına hayırlı olmasını diledi.
ESKİ ÜYELERE PLAKET
Konuşmaların ardından, yeni yönetimde yer almayan 2 üyeye çalışmalarından dolayı plaket takdim edilirken Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin tarafından da Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Pınar Toptaş’a kayısı hediye edildi.