Nevşehir Polisinden Rehine Kurtarma Tatbikatı

Nevşehir Polisinden Rehine Kurtarma Tatbikatı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan tatbikatta, bir otobüsteki yolcuları silah zoruyla rehin alan teröristler, düzenlenen operasyonla yakalandı.
Tatbikat için hazırlanan senaryo gereği; bir seyahat firmasına ait otobüs, 2 terörist tarafından içindeki 8 yolcu ile birlikte kaçırıldı. Kaçırılan otobüs, Nevşehir-Gülşehir kara yolu üzerindeki Çat Kavşağı’nda polislerce durduruldu. Kısa sürede olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından otobüs çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alınırken, bu sırada aracı kaçıran teröristler ile irtibata geçen emniyet müdür yardımcısı teröristlerin taleplerini sorarak rehineleri serbest bırakmalarını istedi.
Rehineleri serbest bırakmamakta direnen ve çeşitli taleplerde bulunan teröristlerle pazarlık yaparak operasyon timlerinin olay yerine gelmesi için zaman kazanan emniyet müdür yardımcısı, daha sonra timlerin hazır hale gelmesi üzerine operasyon emri verdi. Harekete geçen 10 kişilik özel tim otobüse gizli bir biçimde yaklaştıktan sonra sis bombalarını patlatarak eylemcilerin dikkatini başka bir yöne çekmeyi başardı. Otobüsten içeri giren ekipler, rehineleri kurtardıktan sonra 2 teröristi dışarı çıkararak gözaltına aldı.
Kurtarma operasyonu sonrasında boşaltılan otobüste, bomba imha uzmanı tarafından bomba araması yapıldı. Aramada şüphelenilen paket hazırlanan düzenek ile etkisiz hale getirildi.