Obb’den Geleceğin Teknolojisi Konferansı

Obb’den Geleceğin Teknolojisi Konferansı

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Geleceğin Teknoloji Dünyasında Gençliğin Yeri" konulu konferans düzenledi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ordu İl Millieğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan ve Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, geleceğin teknoloji dünyasında oluşacak durumlar konusunda katılımcılara bilgi verdi.
Türkiye’de oluşan okul endüstri ilişkisine değinen ve eğitim sistemi hakkında bilgiler veren Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, "Türkiye’nin yapısına baktığımız zaman bazı sorunlarla karşılaştık. Diploma mı önemli yoksa eğitim mi önemli, geçmek mi önemli yoksa hakkını vererek öğrenmek mi önemli, marka mı önemli yoksa kalite mi önemli maalesef biz diplomayı eğitime tercih ediyoruz, geçmeyi eğitime tercih ediyoruz ve markayı kaliteye tercih ediyoruz. Bunun böyle olmaması lazım Amerika’da ve birçok ülkede eğitim diplomanın önüne geçmektedir. Bazıları mezun olmadan iş buluyor. Bu ne demek senin ne bildiğin ne öğrendiğin diplomadan daha önemlidir. Bunun için bir kez daha düşünerek nelerin peşinde koşmamız gerektiğini bilmeliyiz" dedi.
Gelecekte teknolojinin sınırlarının ne olacağı ve biyokompüter konuları ile birlikte toplum teknoloji ilişkisi konularında öğrencilerle soru cevap şeklinde sunumunu gerçekleştiren Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, teknolojik verilerle yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Biyokompütür denilen şeyin hücrenin kendisi olduğunu belirten Şengil, "Zeka denilen işlevi yapan beyin hücreler, karaciğerde enzim yapan hücreler bunların hepsi birer biyokompütürdür. Teknolojinin gidebileceği son nokta hücre yapabilmektir. Hücreyi yaparsak zaten her şeyi başarmış oluruz" diye konuştu.