Öğrencilere Aşı Uygulaması Başladı

Öğrencilere Aşı Uygulaması Başladı

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Çocukluk Dönemi Aşı Takvimi’nin 2014-2015 öğretim yılında uygulanmakta olduğu açıklandı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü aşı ekiplerince, 1. sınıflarda dörtlü karma aşıları, 8.sınıflara kadar uygulanıyor. Ayrıca, 2013 yılından beri ana sınıfında okuyan 48-66 aylık çocuklara aşı uygulanıyor. Ana sınıfında aşı olmuş çocuklara 1.sınıfta sadece dörtlü karma aşısı uygulandığı belirtiliyor.
İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin toksinlerin etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere aşı deniyor.
Açıklamada, "Aşılama hizmetlerinde amacımız toplumda özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıkların gelişmesini önlemek ve bu hastalıklardan kaynaklanan ölüm ve sakatlıkların önüne geçebilmektir. Bebeklik döneminde tüm aşılarını yaptırmış çocukların okul aşılamaları yapılmazsa ilgili hastalıklara yakalanma olasılıkları bulunmaktadır. Okul dönemi aşıları yapılarak Çocukluk Dönemi Aşı Takvimi tamamlanmış ve tam bağışıklık sağlanmış olur. Aşı ekiplerimiz Merkez ve 3 ilçede belirli bir plan dahilinde ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde hareket ederek soğuk zincir kurallarına uygun olarak okullarda aşı çalışmaları yapmaktadır" denildi.
2014-2015 yılı döneminde, 1350 Ana Sınıfı, 2150 1. Sınıf, 2700 8. Sınıf öğrencisine aşı yapılması planlanıyor.