Öğrencilerin Karne Sevinci

Öğrencilerin Karne Sevinci

Ordu’da 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile birlikte 132 bin 764 öğrenci karne sevinci yaşadı.
İlk dönemin sona ermesi ile birlikte tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da karne heyecanı vardı. Ordu’daki sevincin bu yılki adresi Merkez İlköğretim Okulu oldu. Merkez İlköğretim Okulu’nun salonunda düzenlenen yarıyıl sonu etkinliklerine Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen programda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programda ayrıca TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan öğrencilere ödülleri verildi.
Programda konuşan Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, karne verme olayının törenselleştirilerek çocukların kalıplara sokulmaması gerektiğini söyledi. Karnenin yalnızca dört aylık bir etkinliğin sonucunda oluşan notlar olduğunu belirten Esmer, çocukların kişiliklerinin karnelere göre sorgulanmaması gerektiğini ifade etti. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise konuşmasında TEOG sınavlarında oluşan olumlu sonuçlara değindi. Sınavların sonucunda gelen bu başarının bireysel başarıdan çok kolektif bir başarı olduğuna dikkat çeken Başkan Tekintaş, belediye olarak sosyal sorumluluk bilinci içerisinde okullarla olan iletişimlerini daha da geliştireceklerini, ellerinden gelen gayretin en iyisini yapmaya çalışacaklarını vurguladı.
Ordu genelinde 132 bin 764 öğrenciye sorunsuz geçen bir ilk yarı sonrası karne vereceklerini aktaran Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, 8 bin 500 öğretmenle ilk yarıyı tamamladıklarını söyledi. Önümüzdeki süreçte yapılacak olan okul çalışmalarından bahseden Türkkan, TEOG sınavında Ordu’nun adını duyuran öğrencilere teşekkür etti.
Programda sınavlarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi. Etkinliklerin ardından karne törenine geçildi. Karnelerini alan öğrenciler sevinçle hüznü bir arada yaşadı. Düzenlenen program Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerinin şiirler ve Ordu’ya özgü türkülerin seslendirilmesinin ardından son erdi.