Ordu’da Balıkçılar Törenle Uğurlandı

Ordu’da Balıkçılar Törenle Uğurlandı

Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, avlanma yasağının kalkmasıyla Perşembe ilçesi Kışla Limanı’nda tören düzenledi.
Ordu’nun Perşembe ilçesi Kışlaönü Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, balıkçılar ve balıkçı aileleri katıldı.
Törende ’Vira Bismillah’ yazılı balıkçı kıyafetiyle konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ordu’da balıkçılığa oldukça fazla önem verildiğini söyledi. Gelecek yıllarda Ordu ilinin balıkçılıkla ön plana çıkacağını belirten Yılmaz, "Ordu balıkçılıkta adından söz ettirecek bir il konumuna gelecek. 5 bin 500 balıkçımız 505 teknede geçen yıl 25 bin tona yakın balık yakalamıştı. Gelecek yıllardan bu sayının daha da artmasını bekliyoruz" dedi.
Balıkçıların çok zor şartlar altında çalıştığına vurgu yapan Enver Yılmaz, "Güzel yaz ayından sonra, sonbahara da güzel bir şekilde girelim. Balıkçılarımız sağ salim gidip sağ salim dönsünler. Burada son sözümüz vira bismillah olsun inşallah" diye konuştu.
Balıkçıları uğurlamadan önce Perşembe Müftüsü Cemal Uzun balığı giden balıkçılar için dua etti. Düzenlenen törenin ardından balıkçılar av için denize açıldı.