Ordu’da Ulaştırma Şampiyon

Ordu’da Ulaştırma Şampiyon

Ordu’da son 10 yılda ulaştırma alanında yatırımlar tam gaz sürüyor. Bölgenin zorlu coğrafyasına rağmen yolların, tünellerin açıldığı, denize havaalanının yapıldığı Ordu’da geçen yıl bu yatırımlar için 912 milyon TL harcandığını açıklandı.
Yatırımları ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla 3 ayda bir yapılan Ordu İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yılı sonuçlarını değerlendirdi
Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantıda yapılan açıklamada, 2014 yılı Ocak-Aralık ayları arasında en çok yatırım ve harcamanın ulaştırma sektöründe olduğu açıklandı. Buna göre, ulaştırma sektöründe Ocak-Aralık ayları toplam maliyetinin 2 milyar 31 milyon TL olduğu projeler için 912 milyon lira harcama yapıldığı vurgulandı.
Ulaştırmanın ardından en büyük yatırım ve harcama eğitim sektöründe gerçekleşti. Buna göre, eğitim sektöründe geçen yıl 135 milyon TL, tarım sektöründe ise 73 milyon, sağlık sektöründe 54 milyon, enerji sektöründe 10 milyon TL harcandığı bildirildi.