Organik Tarım Yapanların Yüzü Verilen Destekle Gülüyor

Organik Tarım Yapanların Yüzü Verilen Destekle Gülüyor

Kayseri’de organik tarım yapan Mustafa Akyüz “ Organik tarımla ürettiğimiz ürünleri vatandaş rahatlıkla tüketebilir” dedi.
Kayseri’ye bağlı Sarıoğlan İlçesi Çiftlik Mahallesinde organik tarım yapan ve 10’a yakın ürün yetiştiren çiftçi Mustafa Akyüz, hedefinin daha geniş alanda organik tarım yapmak olduğunu söyledi.
Organik tarım üreticiliği yapan Mustafa Akyüz “Organik tarıma 2 sene önce başladık. Bu tarafı çilek olarak yaptık. Çilekte bu sene fidanlar dikildi. Fidanlarında gelişimi güzel oldu. Aşağı parselimizde karışık sebze var. Organik tarımı severek yapıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü hibesiyle ve bir miktarında bizim karşıladığımız bu serada hem fide yetiştiriyoruz hem de erkenci ürün yetiştiriyoruz. Çünkü pazarı daha önce açıp üreticiye ürünü daha öncesinden sunmaya çalışıyoruz” dedi.
Akyüz “Ürünlerimiz domates, biber, patlıcan, salatalık, çilek, mısır, ayçiçeği, nohut, kabak, kavun, karpuz gibi olabildiğince çeşidi fazla tutup tezgahta müşteri geldiğinde istediği ürünü bulmasını istiyoruz. Buradan tüketicilere bir mesajım var. Organik ürünleri özellikle tercih etsinler hem de rahatlıkla alsınlar. Bizde ki ürünlerimiz hem tarım müdürlüğünde hem de özel sertifikasyon denetimindedir. Gönül rahatlığıyla alıp tüketebilirler” diye konuştu.