Orta Karadeniz Bölgesi Sınırötesi İşbirliği İş Forumu

Orta Karadeniz Bölgesi Sınırötesi İşbirliği İş Forumu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) tarafından 22-23 Ekim 2014 tarihlerinde Samsun’da, “Orta Karadeniz Bölgesi Sınırötesi İşbirliği İş Forumu” düzenlenecek.
Aynı gün OKA’nın yönetim kurulu toplantısı da Samsun’da yapılacak. Etkinliğe; Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Romanya ve Bulgaristan ile Yunanistan’dan kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılması bekleniyor.
Forum kapsamında; panel oturumları, ülke masaları, tanıtım stantları oluşturulacak ve birebir iş görüşmeleri, saha/firma ziyaretleri yapılacak. İş forumunda bölgedeki firmaların dış ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesine ve bölgenin ekonomik potansiyelinin uluslararası ölçekte tanıtımına katkı verilmesi amaçlanıyor.
İş forumunun özel amaçları şöyle: “Bölgede dış ticaretin geliştirilmesine yönelik olarak; kurumlar arası işbirliğini ve iletişimi geliştirmek, dış ticaret ve dış pazarlar hakkında bilgi vermek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla bölgedeki firmaların buluşmasını sağlamak.”