Osmaneli’de Karne Heyecanı

Osmaneli’de Karne Heyecanı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin sona ermesiyle ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 3 bin 313 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Balaban İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin huzurlu bir şekilde tamamlandığını söyledi. Öğrencilere hitaben konuşan Ekinci, "Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değil, öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir ara değerlendirme olarak algılanmalıdır. Önümüzdeki bu tatilin sizleri kesinlikle rehavete düşürmemesini diliyorum. Unutmayın tembel, öğrenemeyen öğrenci yoktur. Okumanın bilincinde olmayan çalışmayan öğrenci vardır. Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Ekinci, anne ve babalara da seslenerek, şöyle devam etti:
"Karne gününde de takdir ve teşekkürlerle dolu karne getiren çocuklarımız olacağı gibi, düşük notlu karneleri olan çocuklarımız da olacak. Karneleri iyi olan çocuklarımız hediye ve ödüllerle karşılanırken, iyi olmayanlar da ceza ile karşı karşıya kalmamalıdır. Yargılama, cezalandırma, eleştirme ve olumlu ile karşılaştırma ailelerimizin yaptığı eğitim yanlışlarındandır. Halbuki her koşulda, anne-babalar çocuklarına karşı anlayışlı bir tutum içine girmelidirler. Unutmamalıyız ki zayıf bir karne, ebeveynlerden çok, çocuğun duygu durumunda farklılıklara yol açacaktır. Kendini yetersiz hissetme, mutsuzluk, umutsuzluk, derslerden uzaklaşma dışında bir de çevreden aldığı veya alabileceği olumsuz tepkilere karşı kendini koruma çabasına girecektir."
Törende konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, yarıyıl tatilinin öğrenciler için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Öğrencilerimiz bu tatilde eksikliklerini değerlendirmeli ikinci döneme daha iyi hazırlanmalıdır. Bol bol kitap okuyarak, bu tatilin keyfini çıkarmalıdırlar. Her öğrenciler bizim için değerlidirler. Çünkü her öğrenci öğrenir ve öğretilir. Hiçbir aile çocuğunu başarısızlığı yüzünden yargılamasın. Her öğrencinin belirli bir yeteneği ve kapasitesi vardır. İnsan ne kadar iyi hazırlanırsa, gelecek nesillere daha iyi örnek olur. Hiçbir zaman baş koyduğunuz yoldan ve hedeften çıkmayın. O yolda emin adımlarla ilerlemeyi bilin. Yarıyıl tatiliniz hayırlı olsun" diye konuştu.
Törenin ardından öğrencilere karneleri takdim edildi.