Otelden düşen Gamze Açar'ın ölümüne ilişkin davada gerekçeli karar! 'İntihar etmedi'

Otelden düşen Gamze Açar'ın ölümüne ilişkin davada gerekçeli karar! 'İntihar etmedi'

Gamze Açar, 7 Kasım 2020'de internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza Doğan ile irtibata geçip, iş görüşmesi için Kızılcahamam ilçesinde, odaları devre mülk olarak kiralanan termal otele gitti. Açar, aynı gün sabaha karşı, kaldığı 5'inci kattaki odanın balkonundan “düşerek” hayatını kaybetti. Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Ekim günü davayı kara bağlayarak, sanık Rıza Doğan’a ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl ceza verirken, sanık Mustafa Emre Demiral’a ise ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl hapis cezasına hükmetmişti.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; mahkeme gerekçeli kararında şöyle dedi:

“Maktulün 4-5 kez yardım çığlığında bulunduğu, son çığlık sesi ile bir önceki çığlık sesi arasında 2-3 dakikalık zaman olduğu, bu durumun da arbedenin en az birkaç dakika boyunca sürdüğünü gösterdiği...

Maktulün sabah saatlerinde maruz kaldığı cinsel saldırı sonrası bulunduğu yerden kurtulmak için odadan kaçmaya çalışırken, sanık Rıza Doğan tarafından engellendiği, TV ünitesinin hemen yanında bulunan kablolu telefonun ahizesinin yere düşmüş olduğu (bu durumun maktulün yardım istemek için telefona ulaşmaya çalıştığını gösterdiği) ancak odadan çıkamayan maktulün sanık tarafından kendisinin şikâyet edilmesini önlemek amacı ile aşağıya atıldığı sonuca ulaşılmıştır.

Maktulün olaydan bir gün önce sanık Rıza ile internet üzerinden geçimini sağlamak üzere iş araması nedeni ile tanıştığı, sanık Mehmet’in beyanlarına göre maktulün başka bir odaya geçmeyip birlikte çalışacağı insanlar ile tanışmak istediğini söyleyerek olayın olduğu odada kendi rızası ile kaldığının beyan edildiği, tüm bu beyan ve davranışların maktulde intihar etme kastı olmadığını net biçimde ortaya konulmuştur."