(özel Haber) Akrabalarının İzlerini Ahlat’ta Arıyor

(özel Haber) Akrabalarının İzlerini Ahlat’ta Arıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen Dr. Ebubekir Er ve babası, 1950 yıllarında Bitlis’ten göç eden ve bir daha iletişim kurulamayan yakınlarını bulmak için ilçede araştırma yapıyor.
Patnos Devlet Hastanesi’nde görev yapan çocuk doktoru Ebubekir Er, akrabalarının izini bulmak için babasıyla birlikte araştırma yaptıklarını söyledi. Gerek sokaklarda gerekse bazı kahvelerde vatandaşlarla sohbet ederek kaybettikleri akrabalarını aradıklarını belirten Er, “Şimdiye kadar birçok araştırma yaptık. Araştırmalarımız bizi önce Ahlat’a getirdi. Çünkü Ahlat’ta, Adilcevaz’da yakın akrabalarımızı bulmayı ümit ediyorduk. Ben şimdi Patnos Devlet Hastanesi’nde doktorluk yapıyorum. Babamla birlikte akrabalarımızı buluruz ümidiyle Ahlat’a geldik. Kahvelerde ve sokaklarda karşılaştığımız insanlarla sıcak sohbet etme fırsatı bulduk. Önce Ahlat Selçuklu Gazetesi’ne ulaştık, ardından emekli Nüfus Müdürü Şeref Şerefoğlu ile görüştük. 1950’li yıllarda Bitlis merkezde yaşayan Hatipoğulları aşireti iş ve aş bulabilmek için göç etmişler. Bir kısmı Ahlat’a, bir kısmı Adilcevaz’a, bir kısmı Van’ın Erciş ilçesine ve bir kısmı da Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine yerleşmişler. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşayan Hatipoğulları, şimdi geldiğimiz bu topraklarda akrabalarımızı, amcaoğullarımızı, teyze oğullarımızı aramak için geldik. Eski nüfus müdürümüz Şeref Beyin de yardımları ile Hatipoğulları’nın Adilcevaz’da olduğu bilgisine ulaştık. Şimdi akrabalarımızla buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor. Sağlıklı bilgilere ulaştığımızda tekrar bir araya gelerek akrabalık ilişkilerimizi pekiştireceğiz” dedi.
Akrabalarının izini bulmak için ilçeye bağlı Ovakışla beldesine de giden Dr. Er, özellikle Ahlat ve Adilcevaz ilçesinde ailelerini araştırma çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Er ve babası, yaptıkları araştırmanın ardından Ahlat’taki tarihi mekanları da gezdiler.