Pakistan’da Devlet Hastanesine Yeni Doğan Ünitesi Desteği

Pakistan’da Devlet Hastanesine Yeni Doğan Ünitesi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’ın Pencap Eyaleti Okara Vilayeti’nde bulunan Okara Bölge Devlet Hastanesi’ne yeni doğan ünitesi kazandırıldı.
TİKA, dost ve kardeş ülke Pakistan’da sağlık alanındaki yardım faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Pakistan’ın 100 milyon nüfusuyla en kalabalık eyaleti olan Pencap Eyaleti Sağlık Bakanlığı’na bağlı Okara vilayetinde bulunan Okara Bölge Devlet Hastanesi’ne TİKA tarafından bir yeni doğan ünitesi kuruldu. Hastane yönetiminin talebi üzerine harekete geçen TİKA, hastane yönetimince belirlenen bir odanın yeni doğan ünitesine dönüştürülmesi için gereken tadilatın yapılması ve üniteye oksijen hattı döşenmesinin yanı sıra 6 adet kuvöz, 4 radyan ısıtıcı, 10 bebek karyolası, 6 bebek nabız oksimetresi, 4 resusitasyon arabası, 8 fototerapi ünitesi, 2 emme makinesi, 2 klima olmak üzere 42 kalem malzemenin teminini sağladı.
TİKA’nın hayata geçirdiği yeni doğan ünitesinden ayda yaklaşık 300 bebeğin yararlanması bekleniyor. Proje kapsamında yeni doğmuş bebeklerin dış dünyaya adaptasyon sürecini daha kolay yaşamaları, çeşitli hastalık ve enfeksiyonlara kapılmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Okara Bölge Devlet Hastanesi, bebek ölüm oranları bakımından dünyada 25. sırada (her bin canlı doğumda 57,48) yer alıyor. Yaklaşık 3 milyon nüfuslu Okara vilayetine hizmet veren hastane, bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyor.