Paralel elemanlar mercek altında!

Paralel elemanlar mercek altında!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paralel Yapı soruşturmasında yer alan 'casusluk' iddiasına ilişkin geniş kapsamlı bir araştırma başlattı.

TEK TEK ARAŞTIRILACAK

Paralel Yapı başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerdeki örgütlenmesini mercek altına alan savcılık, yabancı istihbarat birimleriyle Sivil Toplum Kuruluşu (STK) görüntüsü altında istihbarat faaliyetleri yürüten kuruluşlarla, paralel kadrolar arasında bağlantı bulunup bulunmadığını tüm detaylarıyla inceleyecek. Bu çerçevede, adı paralel yapılanma ile anılan ve örgütün hiyerarşik yapısında görev aldığı ileri sürülen kişilerin, yurtdışına çıkış tarihleri, gittikleri ülkeler, ziyaret ettikleri kurum ve kuruluşlar ile görüştükleri kişiler geriye dönük olarak tek tek araştırılacak. Savcılığın soruşturmasında, Pensilvanya'nın kimlerle ve hangi kuruluşlarla bağlantı kurduğu, kimler tarafından ziyaret edildiği, varsa paralel örgüt adına çalışan yabancı kişi ve kurumların kim olduğu hususları da sorgulanacak. Araştırmada, Paralel Yapı'nın örgütlendiği ülkelerdeki devlet kurumları ile olan bağlantıları da tespit edilecek.

RESMİ YAZIDA BELİRTİLDİ

Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun, bu konudaki hassasiyeti, soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen ve Genel Müdürlük tarafından 30 ilin Emniyet Müdürlüklerine dağıtılan resmi yazıya da yansıdı.