Paris'in 2024 Olimpiyat maskotları "eşofmanlı klitorise" benzetildi

Paris'in 2024 Olimpiyat maskotları "eşofmanlı klitorise" benzetildi

2024 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Fransa’nın sembolü Frig başlıkları, tanıtılmasının hemen ardından sosyal medya ve Fransız basınında “eşofman giymiş klitorise” benzetildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Fransa, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın resmi maskotlarını tanıttı. Fransa'nın güçlü bir sembolü olan ve Fransız Devrimi’yle özdeşleştirilen iki küçük dişi insan biçimli Frig başlığı olan maskotlar, sosyal medyada hızla yayıldı.

Olimpiyatları’ı organize eden Paris’teki komite, geleneksel olarak kullanılan hayvan maskotu yerine 2024’te “yeni bir şeyler sunan Fransız ruhunu” yansıttıklarını söyledi.

Öte yandan tanıtılan maskotlar üzerinde gülen yüz olan dev kırmızı klitorislere benzetildi. Paris’te geçen yıl feminist bir grup 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Eyfel Kulesi’nin karşısında dev bir kırmızı klitoris sergilemişti.

"Fransızlar için iyi haber"

Fransız gazetesi Liberation’da yer alan köşe yazısında gazeteci Quentin Girard da maskotun klitorise benzetilmesini kutladı. Girard, “Anatomik bakış açısıyla Fransa’nın Olimpiyat maskotunun klitorise benzetilmesi güzel haber. Bu, yıllar süren tabu ve eğitim eksikliğinin ardından ülkenin kolektif olarak klitorisin neye benzediğini anladığını gösteriyor” dedi.

Girard, şöyle devam etti: “Siyasi bir bakış açısından ise Paris’in sonsuz fallik Eyfel Kulesi görüntüsünden vazgeçip klitorise geçmesi ‘devrimci ve feminist’”