Prandelli'yi derbi heyecanı sardı!

Prandelli'yi derbi heyecanı sardı!
Cesare Prandelli sıkıntılı başlayan Türkiye kariyerinin en ciddi sınavlarından birine hazırlanıyor.

Erciyes maçı sonrası, “3 gün dinlenin. Kafanızı tamamen boşaltın. Sonrasında ise tamamen Fenerbahçe derbisini düşünerek çalışmalara başlayalım” diyen İtalyan hoca dün ilk toplantısını yaptı. Teknik adam Arena’daki zaferin ne anlama geldiğini 4 maddede özetledi:

12. adamla barış

- Tribünlerin bir takım için ne denli önemli olduğunu anlatmama gerek yok. Türkiye’deki uygulama (passolig) nedeniyle henüz dolu tribünlere oynamadık. Ancak burada öğrendiğim ilk şeylerden biri Fenerbahçe derbisinin önemi oldu. Tribünlerin dolacağına şüphem yok. Kazanırsak taraftarla barış sağlar, tek vücut olur ve onların güvenini kazanırız.

Psikolojik üstünlük

- Her derbi gibi bu da 6 puanlık bir maç olacak. Galibiyetin bizim açımızdan olduğu gibi rakibimiz açısından da sonuçları olacak! Derbi yenilgileri her kulüpte küçük çaplı krizler yaratır. 3 puan arkamızda kalacakları için psikolojik üstünlük bize geçer. Zirvede tutunuruz ve yarışta kredimizi artırırız.

Fikstür avantajı

- Önümüzü daha net görebiliriz. Geride kalan süre içerisinde uyum dönemindeydik. Lig ve Avrupa’daki zorlu maçların önemli bir bölümünü arkamızda bırakmış ve bir derbiyi geçmiş olacağız. Derbi galibiyetinin moraliyle Şampiyonlar Ligi için de özgüven kazanmış olacağız.

Başkanlık seçimine etkisi

- Başkan (Ünal Aysal) ay sonunda görevini bırakacak. İdari anlamda yeni bir döneme gireceğiz. Derbide alınacak bir galibiyet kongreyi etkileyecektir. Derbi zaferi, istikrarın devam etmesi adına kulübümüze yapacağımız önemli bir katkı olacaktır.