Sağlık Çalişanlarina Meclis Oluşturuluyor

Sağlık Çalişanlarina Meclis Oluşturuluyor

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personelinin koordineli çalışması, sıkıntı ve önerilerini bir toplulukta görüşerek, yöneticilere bildirmesi amacıyla Çalışan Meclisi Projesi hazırlandı.
Çalışan Meclisi Projesi tanıtım toplantısı Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. İzmir Çiğli Devlet Hastanesi tarafından uygulamaya başlandığı fakat Türkiye’de ilk kez bir Sağlık İl Müdürlüğü’nde hayata geçecek olan Çalışma Meclisi Projesi’ni anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Sırrı Şenbayram, "Projemiz Türkiye’de ilk kez Sağlık Müdürlüğü’nde uygulamadır. Yanılmıyorsam diğer kurumlarda da böyle bir uygulama yok. Bunun ilk uygulamasını İzmir Çiğli Devlet Hastanesi’dir. İzmir Çiğli Devlet Hastanesi’nde bu uygulamadan haberimiz olduğunda, hastane modeli olmasına rağmen yerinde görme şansımız oldu. Hem personelin motivasyonunun arttığını, hem de uygulamalarla hastalara verilen hizmetin kalitesinin arttığını gördük. Hastane modeli ilk kez Çiğli’de gerçekleşmiş, ilk kez neden bir müdürlükte olmasın, neden Burdur Sağlık Müdürlüğü’nde olmasın diye düşündük ve uzunca bir çalışma yaptık" dedi
Katılımcı yönetim anlayışına dikkat çeken Dr. Şenbayram, "Eğer biz katılımcı yönetim anlayışından bahsediyorsak, tüm sağlık çalışanlarının ve destek hizmetlerinin de katılımıyla, onların karar mekanizmalarının katılımıyla bir sistem oluşması gerekiyor. Biz Çalışan Meclisi’ni bundan yola çıkarak hayata geçirdik" diye konuştu.
Şenbayram Çalışan Meclisi’nin detaylarını sunumla anlatırken, soruları da yanıtladı.