Şahinbey Belediyesi Arama-kurtarma Ekibi Kuruldu

Şahinbey Belediyesi Arama-kurtarma Ekibi Kuruldu

Şahinbey Belediyesi, kurulan kurtarma timinde gönüllü olmak isteyen personele, AFAD Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmenler, ilk eğitimlerini verdi.
Şahinbey Belediyesi bünyesinde, olası sel, yangın, deprem gibi doğal afetlerde arama-kurtarma görevi yapmak ve vatandaşları bilinçlendirmek üzere, Şahinbey Kurtarma Timi (ŞAHKUT) kuruldu. Yaklaşık 100 personelin gönüllü olarak katılan arama-kurtarma ekibine, AFAD Eğitim Merkezi’nde görevli Alper Demir ve Sadık Kardaş tarafından, Afet Bilinçlendirme ve Hafif Arama Kurtarma eğitimi verildi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim 4 gün sürdü, eğitime katılım yüksek oldu.
"BİLİNÇİ HAREKET ETMEK HAYAT KURTARIR"
Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Cuma Güzel, belediye bünyesinde kurulan arama-kurtarma ekibinin bilinçli olarak yetişmesi için AFAD Eğitim Merkezi’nden yardım aldıklarını söyledi. Belediyede görevli bütün personele bilinçlendirme eğitimi verileceğini ifade eden Başkan Vekili Güzel, “Kurulan birimimizin bilinçli olması için AFAD’dan eğitim almasını sağladık. Gönüllülerden oluşan ekiplerimiz var fakat bütün personelimizin bu eğitimlerden yararlanmasını sağlıyoruz. Bunun için büyük felaketlerde bilinçli hareket etmek hayat kurtarır. Herhangi bir doğal afet durumunda insanların nasıl davranacağını bilmesi çok önemli diye düşünüyoruz. Bu noktada bize destek veren AFAD’a teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na da kentimize böyle bir birim kazandırdığı için ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
"ŞAHİNBEY’İN YAPTIĞI ÇALIŞMA ÇOK DEĞERLİ"
AFAD Eğitim Merkezi’nde görevli Alper Demir, Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın çok değerli olduğunu belirtti. AFAD olarak bu gibi organizasyonları desteklediklerini vurgulayan Demir, “Ülkemizin bu tür profesyonel arama-kurtarma ekibine ihtiyacı var. Görüyorsunuz ülkemiz birçok felaketle boğuşuyor. Bu felaketlerle baş etmek için halkımızın mutlaka Temel Afet Bilinci Eğitimi alması gerekiyor. Biz burada bütün belediye personeline bu eğitimi vermiş bulunuyoruz. Artık birçok belde; felakette, depremde, herhangi bir trafik kazasında ne yapması gerektiğini biliyor. Ben katılımları için Şahinbey Belediyesi personeline teşekkür ederim” diye konuştu.