Şahinbey Belediyesi’nde Aile İçi Çatişmayi Bitirecek Birimler

Şahinbey Belediyesi’nde Aile İçi Çatişmayi Bitirecek Birimler

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi tarafından belediye bünyesinde oluşturun birimler ile aile içi çatışmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Şahinbey Belediyesi Kadın ve Aile Hizmet Müdürü Özlem Ateş, amaçlarının aile içi çatışmayı önlemek ve sebeplerini bulup çözüm üretmek olduğunu söyledi.
Şahinbey Belediyesi bünyesinde 7 ay önce kurulan Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğü, hayata geçirdiği projelerle ailelerin adeta umudu oldu. Belediye bünyesinde kurulan Evlendirme Memurluğu, Yetim Koordinasyon Birimi, Evlilik Okulu ve Hoş Geldin Bebek Birimleri, çalışmaları ve hayata geçirdiği projelerle binlerce aileye ulaştı. Şahinbey Belediyesi Kadın ve Aile Hizmet Müdürü Özlem Ateş, birimler hakkında bilgi verdi. ‘Evlilik Okulu’ projesinin 2009’dan bu yana vatandaşlara hizmet verdiğini hatırlatan Ateş, “Şu ana kadar 5 bin 680 çiftimize ulaştık. Türkiye’de birçok belediyeye örnek olacak projedir. Beş kurumla işbirliği yaparak bu projeyi devam ettirmekteyiz. Bu kurumlar Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi bize bu konuda yardımcı olmaktadır. Projemizin amacı mutlu evliliğin mutluluğunu bulup, aile içi çatışmaları önlemek, aile içi çatışmaların sorunlarını bulup çözümleri üretmektir. Mutlu ve huzurlu bireyler yetiştirip topluma huzurlu bir aile kazandırmak en büyük amacımızdır. 2009’dan bu yana sağlıklı aileler kurmak adına çalışmalarımız devam ettirmekteyiz” dedi.
Ateş, 2009’dan bu yana 43 bin 215 kişinin nikahını kıydıklarını ifade ederek, evlendirme memurluğunun çok aktif çalıştığını söyledi. Şahinbey Belediyesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük belediye olduğunun altını çizen Ateş, “En büyük nüfuslara sahip bir ilçedir. Her gün biz normal nikah zamanlarında 20 ve 25’ten aşağı nikah kıymıyoruz. Ama yaz mevsiminde bir sayı biraz daha artıyor. Önemli günler de bu sayımız bir hayli artmaktadır” dedi.
YETİMLERİN UMUDU OLDU
Özlem Ateş, Yetim Koordinasyon Merkezi’nin iki yıldır çalışmalarını yürüttüğünü dile getirerek, “Yetim Koordinasyon Merkezi’nde şu an 275 aile kayıtlıdır. Yetim annelerimize manevi değerler eğitimi, moral motivasyon eğitimi veriyoruz. Yetim çocuklarımıza da akademik eğitimler yanı sıra manevi eğitimlerde veriyoruz. Yalnızlıklarını ve yetimliklerini biraz olsun hafifletmek adına ve topluma kazandırmak adına çocuklarımıza güzel çalışmalar yapıyoruz. Zaman zaman onlarla piknik ve geziler yapıyoruz. Yetim çocuklarımız asla ve asla yalnız olduklarını hissetmiyorlar. Belediyemiz onlara varlıklarını hissettiriyor” dedi.
Ateş son olarak, “Şuan 724 yetim çocuğumuz bizde kayıtlı durumdadır. Tabi bu sayı her geçen gün artıyor. Aile tespitlerine gidiyoruz. Bu aile tespitlerimizi gerek STK’lardan, gerek muhtarlıklardan, gerekse de okullardan almış olduğumuz ailelere ulaşıyoruz. Her gün bu sayımız artıyor. Elimizden geldiği kadar Şahinbey bölgesinde yaşayan bütün yetim çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.