Şahinbey’de Anasınfı Eğitimi Devam Ediyor

Şahinbey’de Anasınfı Eğitimi Devam Ediyor

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerdeki 19 anasınıfında 954 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Her yaştan her kesime hitaben yaptığımız eğitim çalışmaları devam edecektir” dedi.
Eğitim odaklı çalışmalarla ön plana çıkan Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerinde meslek eğitimi, TEOG ve LYS kurslarının yanı sıra anaokulu çağındaki küçük çocuklara da eğitim vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sosyal tesislerde 14 olan anasınıfı sayısını geçen zaman içerisinde 19’a çıkaran Şahinbey Belediyesi 954 öğrenciye eğitim veriyor.
BAŞKAN TAHAMZOĞLU: “ÖĞRETMENLERİMİZ KONUSUNDA UZMAN”
Sosyal tesislerin bulunduğu mahallelerin bütün ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu şöyle konuştu:
“Sosyal belediyecilik anlamında yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımıza doğumdan-ölüme kadar hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda mahallelere yaptırdığımız 66 sosyal tesiste, 30 farklı branşta eğitim veriyoruz. Üniversiteye hazırlanan gençlerimize LYS, liseye hazırlanan öğrencilerimize TEOG kursuları düzenliyoruz. Bunların yanı sıra, Arapça, Osmanlıca gibi dil kurslarımızda var. Meslek edindirme kurslarımıza katılan ev hanımlarına meslek öğretiyoruz. Bütün bunları yaparken de gelecek nesillerimizi oluşturacak olan çocuklarımızı unutmuyoruz. Şu anda farlı mahallelerde ki sosyal tesislerimize kurulmuş olan 19 ana sınıfımızda 954 öğrencimizi yetiştiriyoruz. Çocuklar burada uzman eğitmenler eşliğinde paylaşmayı, arkadaşlığı, sayı saymayı, harfleri öğreniyorlar. Anne babaları ise sosyal tesiste istediği kurslara katılıyor. Ana sınıfımızda ki öğretmenlerimiz ilgili fakültelerin Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olan kişiler. Biz bu eğitimi ücretsiz veriyoruz.”