Şahinbey’den 31 Bin Kişilik "sosyal Market"

Şahinbey’den 31 Bin Kişilik  "sosyal Market"

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılından itibaren ihtiyaç sahiplerine ayni, nakdi ve hizmet yardımları yapılıyor. Ayrıca 2012 yılında hizmete sunulan ‘Sosyal Market’ aracılığıyla 31 bin kişi gıdadan giyime, ayakkabıdan temizlik malzemesine kadar birçok ihtiyacını ’Şefkat Kart’ ile gerçekleştiriyor.
Tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin faydalandığı Sosyal Market’te aileler herhangi bir kimseyle muhatap olmadan kendilerine verilen kartın limiti dahilinde alış veriş yapıyor. ’Sosyal Market’ ile ilgili bir açıklamada bulunan Tahmazoğlu, ’’Bize müracaat edip yardım isteyen dar gelirli vatandaşlarımıza yaptığımız incelemeler neticesinde ’Şefkat Kart’ veriyoruz. Bu kartlar aracılığıyla da vatandaşlarımız Şahinbey Belediyesi Sosyal Market’inden her ay düzenli olarak alış veriş yapabiliyorlar. Şu anda 31 bin vatandaşımız düzenli olarak buradan alış veriş imkanına sahip. Yapılan incelemeler neticesinde buzdolabı, çamaşır makinası, fırın, çekyat ve halısı olmayan vatandaşlara bunları doğrudan yardım olarak sunuyoruz. Onun dışında verdiğimiz kartla da aylık ihtiyacını, evin temizlik, yiyecek, giyecek ihtiyaçlarını buradan düzenli olarak temin edebiliyorlar’’ sözlerine yer verdi.
YARDIM ALACAK KİŞİLER TİTİZLİKLE BELİRLENİYOR
Sosyal Market’ten yararlanacak kişilere verilecek yardımın süresi, miktarı ve tutarı Şahinbey Belediyesi tarafından şu şekilde belirleniyor:
"Sosyal yardım için belediyeye başvuran kişiler, başvuru tarihine göre listelenerek, sırası geldiğinde sosyal incelemeleri yapılmak üzere evlerinde ziyaret edilmektedir. Yapılan ziyaretlerde, ailenin aylık net geliri, evlerinin kira olup olmadığı, evin kışın ne ile ısıtıldığı, ailenin kişi sayısı, ailede okuyan öğrenci sayısı ile hangi okul ve üniversitede okudukları, ailede engelli, kronik rahatsızlık ve 65 yaş üzeri kişilerin olup olmadığı, yardım kurum ve kuruluşlarından herhangi bir yardım alıp almadığı, aile üzerine kayıtlı gayrimenkul ve araç olup olmadığı, hususlarında aile ile bire bir görüşme yapılmakta bilgi ve belgeler kendilerinden ve ilgili kurum ve kuruluşlardan alınmaktadır. Sistemde de ailenin SGK, tapu, araç aylık geliri, işsizlik ödeneği durumu ayrıca sorgulanıp tüm bu işlemlerden sonra her aileye bir puan verilmekte aile hakkında oluşturulan dosya yedi üyeden oluşan Şahinbey Belediyesi değerlendirme kuruluna sunulmakta ve kurul aileye sosyal yardım yapılmasının uygun olup olmadığına, uygunsa yardımın miktarına, süresine, şekline ve tutarına karar vermektedir. Değerlendirme kurulunca verilen karar üzerine aileye verilen ‘Şefkat Kart’ ile ailedeki kişi sayısına ve belirlenmiş süreye göre en az 80 TL en fazla 320 TL limit yüklenmekte ve Sosyal Market’ten ihtiyaçlarını belirleyip alışverişlerini yapabilmektedirler.’’
SOSYAL MARKETLER BİRÇOK ALANDA YARDIM YAPIYOR
Yine değerlendirme kurulunca verilen karar üzerine ihtiyaç sahibi ailelere; buzdolabı, çamaşır makinası, ocaklı fırın, çekyat, halı, soba, battaniye, masa , sandalye ,kırtasiye, gıda kolisi ve engelli vatandaşlarımıza akülü ve manuel araba gibi yardımlar yapılıyor. Ayrıca hafta içi her gün düzenli olarak ihtiyaç sahibi 8500 kişiye Şahinbey Belediyesi Aşevi’nden sıcak yemek verilmekte, iki ayda bir de ortalama 1000 aileye 4 kg’lık et yardımı yapılıyor.
Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan inceleme ve tespitler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere verilen şefkat kartın geçtiği Sosyal Market’e gelerek alış veriş yapan vatandaşlar, diledikleri gibi alış veriş yaptıklarını belirterek, "Sanki cebimizde paramız varmış gibi gelip her türlü ihtiyacımızı karşılıyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz" dediler.