Sanayi Odası’nın Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu Anılıyor

Sanayi Odası’nın Kurucu Başkanı Sani Konukoğlu Anılıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GSO’nun kurucu başkanı merhum Sani Konukoğlu’nu aramızdan ayrılışının 21. yılında rahmet ve şükranla andı.
Konukoğlu, yayımladığı mesajında, 1989 yılında GSO’nun kuruluşunu gerçekleştiren ve ilk Yönetim Kurulu Başkanı olan duayen sanayici Sani Konukoğlu’nun, 16 Ocak Cuma günü ölüm yıl dönümünde Gaziantep Asri Mezarlıkta kabri başında anılacağını belirtti.
Sani Konukoğlu’nun, öncü ve örnek girişimleriyle Gaziantep ve Türk sanayisinin gelişimine önemli katkılar yaptığını vurgulayan Adil Konukoğlu, ‘’Kurulduğu günden bu yana ülke çıkarlarını her şeyin üzerinde tutmaya özen gösteren Sanko Holding’in bugünlere gelmesinde, kurucumuz Sani Konukoğlu’nun ‘İşin hilesi dürüstlüktür’ ilkesi, başarımızın temelini oluşturmuştur’’ dedi.
Çalışkan, girişimci, yenilikçi, idealist ve hayırsever kişiliğiyle birçok sanayiciye örnek olduğuna işaret eden Konukoğlu, merhumun, sağlığında yaptığı sosyal hizmetler nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından ‘’Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratına layık görüldüğünü anımsattı.
GSO Başkanı Konukoğlu, mesajında şunları kaydetti:
‘’Gaziantep’in sanayi kenti kimliğine bürünmesine büyük katkı sağlayan, şehrin gelişimine öncülük eden Sani Konukoğlu, Odamız için önemli hizmetler vermiştir. Oda tarihinde ve bugünlere gelmesinde çok önemli bir yeri vardır. Memleketini ve insanını seven, ülkenin kalkınmasına adanmış iş yaşamı ve aile değerlerini önde tutan sade yaşantısı ile herkese örnek olmuş bir insandır. Vefatının acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Kendisini her zaman rahmet ve hayırla yad ediyoruz. Değerli büyüğümüz Sani Konukoğlu’nu aramızdan ayrılışının 21. yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz. Allah rahmet eylesin.’’