Şehitkamil’den 1 Yılda 32 Park

Şehitkamil’den 1 Yılda 32 Park

Hizmete sunduğu park ve yeşillendirme projeleri ile ilklere imza atan Şehitkamil Belediyesi, 2014 yılı içinde Şehitkamil Meydanı ve Korosu olmak üzere 32 yeni parkı vatandaşın hizmetine sunarken, 40 bin fidan ile 782 bin çeşitli çiçeği ise toprakla buluşturdu.
Yeşillikler içinde bir Şehitkamil’i vatandaşlara sunmak için park, meydan ve çevre düzenlemelerine hız kesmeden devam eden Şehitkamil Belediyesi, yeşil alan miktarını her yıl bir önceki yılın iki katı oranında arttırıyor. İlçenin her yanını birbirinden büyük yeşil alan ve parklarla donatan Şehitkamil Belediyesi, 2014 yılında 32 yeni parkı hizmete sunarken, yapılan çalışmalar kapsamında ilçenin çeşitli yerlerinde bulunan ve zamana yenik düşerek yıpranan parkları da yeniden düzenliyor. İlçenin dört bir yanını yeşil alan ve parklarla donatan Şehitkamil Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nda çocuk kahraman Şehit Mehmet Kamil’in anısına yaptırılan Şehitkamil Meydanı ve Korusu ise, vatandaşları büyülüyor. 25 bin metrekarelik bu alanda 3 bin 200 metreye yakın bir Biyolojik Gölet, içerisinde ses ve ışık gösterileri bulunan, 12 bin metrekarelik yeşil alan, yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, 20 ila 90 yaş arasında yetişmiş ağaçlar ile vatandaşlara farklı hizmet veriyor. Bunun yanı sıra köklü tarihe sahip olan Gaziantep’i simgelemek adına bin yaşında bir zeytin ağacının da bulunduğu Şehitkamil Meydanı ve Korosu vatandaşlara 7’den 77’ye tüm Şehitkamil halkına, yemyeşil bir kentte yaşamanın ayrıcalığını doyasıya yaşatıyor. Ayrıca, yaptığı tüm parklarda vatandaşın rahat ve mutluluğunu düşünen Şehitkamil Belediyesi, tüm parklarda çocuk oyun alanları, fitnes alanları, koşu ve bisiklet yollarını da yapmayı ihmal etmiyor.
GAZİANTEP ŞEHİTKAMİLLE YEŞİLLENİYOR
Daha önceki yıllarda da olduğu gibi “Bi Dünya Yeşil” projesiyle, yüz binlerce fidanı toprakla buluşturan Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep’i yeşillendirmek adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, 2014 yılının Kasım ayında Gazikent Bölgesine kurduğu 9. Etap Şehitkamil Ormanına, 25 bin 600 fidan dikimi gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra yıl içerisinde açmış olduğu 32 park ve otoparklara ise 14 bin 482 fidan ile 782 bin çeşitli çiçeği ise toprakla buluşturdu. Şehitkamil’i yaşanabilir ve çevreci bir ilçe haline getirmek için tüm ekipmanlarını seferber eden Şehitkamil Belediyesi, hedefine emin adımlarla ilerliyor.
YEŞİL ALANA VE PARKA BÖYLESİNE ÖNEM VERMESİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Şehitkamil ilçe genelinde yapılan park ve yeşillendirme çalışmalarından memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, “Daha önce bulunduğumuz bölgeler de herhangi bir park veya yeşil alan yoktu. Şehitkâmil Belediyemiz tarafından son bir yıl içerisinde ilçemizin bir çok bölgesine önemli parklar ve yeşillendirilme çalışması yapıldı. Yapılan bu çalışmalarla birlikte ilçemiz adeta yaşanabilir bir kent haline geldi. Bunun yanı sıra Şehitkamil Meydanı ve Korosu ilçemizin görünümüne ayrı bir prestij kattı. Şehitkamil Belediyemizin yeşil alana ve parka böylesine önem vermesi bizleri mutlu ediyor. Ailelerimizle birlikte bu parklara gelerek, hem rahat ortamda dinlenme fırsatı buluyoruz hem de temiz havanın tadını çıkarıyoruz. Gazikent bölgemizde yine Belediyemiz tarafından 9. Etap Şehitkamil Ormanı kurularak binlerce fidan toprakla buluştu. Birkaç yıl içerisinde bu fidanlarımız büyüyerek güzel bir yeşil alan haline dönüşecek. Bizlere böylesine güzel hizmetler sunan başta Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve tüm ekibine yürekten teşekkür ediyor, bu tür çalışmaların devamını diliyoruz” dediler.