Şehitkamil’den Kan Bağışına Destek

Şehitkamil’den Kan Bağışına Destek

Şehitkamil Belediyesi’nde görevli personeller özellikle kış aylarında azalan kan bağışına destek olmak için Kızılay Kan Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kan Bağışı’ kampanyasına katıldı. Yüzlerce Belediye personeli, Şehitkamil Belediyesi içerisinde kurulan stantta kan bağışında bulundu.
YÜZLERCE BELEDİYE PERSONELİ, KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza attı. ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile Şehitkamil Belediyesi kan bağışı kampanyası başlattı. Şehitkamil Belediyesi içerisinde kurulan kan bağışı standına Türk Kızılay’ından 15 kişiden oluşan uzman personel, 1 gün boyunca gerçekleşen kampanyaya sağlık durumu yaşı ve kilosu müsait olan her personelden kan aldı. Kan vermek isteyen vatandaşlar önce kan bağışçısı bilgilendirme formu doldurdu. Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alındı. Daha sonra sağlık açısından sorunu bulunmayan personellerden kan alındı. Kan bağışında bulunan personeller, “Kan bağışında bulunmak, kişisel ve toplumsal açıdan büyük önem arz eder. Kişisel sağlık açısından; önerilen bir işlev olmakla beraber, toplumsal açıdan hayat kurtaracak kadar değerlidir. Unutulmamalıdır ki gereksinim duyduğumuzda ihtiyacımız olan kanı bulabilmemiz için kan bağışlamamız gereklidir” dedi.
"TÜM HALKIMIZI KAN VERMEYE BEKLİYORUZ"
Gaziantep Kızılay Kan Toplama Merkezi sorumlusu Dr. İsmail Candan Cerit ise, “Kızılay Gaziantep Kan Bağışı Merkezi olarak öncelikle Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na böyle bir kampanyaya destek verdiği için çok teşekkür ediyorum. Şuanda bütün Şehitkamil Belediye çalışanları gelerek kan bağışında bulunuyorlar. Kış mevsiminde olduğumuz için ve vatandaşlarımız kan vermekten korktukları için, hastaneleri kan ihtiyacını karşılamak adına sıkıntı çekiyordu. Böyle organizasyonlarla hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Tüm halkımızı kan vermeye bekliyoruz. Şuanda 3 Doktor ve 12 ekip arkadaşımızla birlikte kan bağışı alıyoruz. Şuan itibariyle 140 ünite kan bağışı aldık. İnşallah ilerleyen saatlere doğru bu ünitelerimizi daha da çoğaltırız. Ben tüm kan bağışında bulunan Belediye personellerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.