Siirt Belediyesi, Limak Holding’in Yaptığı Okulu Mühürledi

Siirt Belediyesi, Limak Holding’in Yaptığı Okulu Mühürledi

Siirt Belediyesi, 6 kişinin boğulmasına neden olan Alkumru Barajının işletmecisi Limak Holding tarafından 14 bin metrekare üzerine yaptırılan 80 derslikli imam hatip lisesi ve eğitim kompleksini, kaçak olduğu gerekçesiyle mühürledi.
Mart 2013 yılında yapımına başlanılan İmam Hatip Lisesi okul inşaatının ruhsatsız olduğunu gerekçe gösteren Siirt Belediye yetkilileri, sabah erken saatlerinde okula giderek, mühürledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Şakir Demir, okulun kaçak yapı olduğu gerekçesiyle mühürlediklerini söyledi. Demir, "Şimdiye kadar belediyemize herhangi bir başvuru yok ruhsatlanmayla ilgili. Şimdiye kadar fiili olarak inşaat aşamasında mülkiyeti daha hazineye geçmeden vakıflardayken başlanmış. Devletin gücünden kendi inisiyatifine dayanarak yapılmış bir inşaat. İnsan hayatını önem vermeyen bir şirketin izinsiz ve ruhsatsız kaçak yapı yapmasına izin vermeyiz. Şimdilik orayı mühürledik ve kaçak yapı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
630 KİŞİLİK OKUL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması talimatı verilen okul, 14 bin metrekare alan üzerinde oluşuyor. 80 derslik, 630 kişilik kız yurdu, bin kişilik konferans ve kapalı spor tesisinden oluşuyor. Türkiye’nin en büyük eğitim komplekslerinden biri olan imam hatip okulu ve kız yurdu, 4 gün önce boğulma olaylarının yaşandığı Botan üzerindeki Alkumru Barajı’nın işletmecisi Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir tarafından yaptırılıyor.