Siirt Sydv’den 4 Milyon Liralık Proje

Siirt Sydv’den 4 Milyon Liralık Proje

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ’Bir Yurt Bin Umut Projesi’ kapsamında hazırladığı 4 milyon lira bütçeye sahip, 200 kişilik modern ve donanımlı öğrenci yurdu yapımı kabul edildi.
SYDV Teşvik Fon Kurulu tarafından kabul edilen proje ile Siirt ve merkeze bağlı köylerde ikamet eden, ekonomik olarak kısıtlı imkanlara sahip vatandaşların çocuklarının barınma ihtiyaçlarının gidermesinin amaçlandığı belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, projenin, eğitim ve öğretim faaliyetleri çerçevesinde oluşan ihtiyaçların azaltılmasına katkı sunulması ve çağın gereksinimlerine cevap veren 200 kişilik modern ve donanımlı bir yurdunun Siirt’e kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Tutulmaz, özellikle gelir düzeyi düşük olan öğrencilerin faydalanmasının amaçlandığını belirterek, “Bu proje ile eğitim ve öğretimle ilgili barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı, modern bir yurdunun ilimize kazandırılması amaçlanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından yapılacak yurdun tamamlanmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi yapılacaktır" diye konuştu.