Şirnak’ta Yoğun Kar Yağışı

Şirnak’ta Yoğun Kar Yağışı

Şırnak’ta 2 günden bu yana devam eden kar yağışı nedeni ile hayat durma noktasına geldi. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı kentte köy yolları ulaşıma kapandı.
Şırnak’ta aralıksız devam eden kar yağışı hayatı felç etti. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına hız verdi. İl Özel İdaresi’ne ait kar temizleme aracı ile Şırnak-Siirt yolundaki köy yolları kardan temizlendi. Köydeki vatandaşlar ise yoğun kar yağışı nedeniyle mağdur olduklarını ancak yolların açılmasıyla mağduriyetlerinin giderildiğini kaydetti. Ramazan Bilir adlı köylü, "Yollarımız kapalıydı, imkanlarımız kısıtlıydı. Acil bir durumla karşı karşıya kalsaydık mesela zor duruma düşecektik. Bir hasta olduğunda mesela nasıl gelecektik. Allah razı olsun geldiler yollarımızı açtılar" dedi.
Osman Bilir adlı vatandaş ise, "Yollarımız kapalıydı. Bir haftadır elektriklerimiz yok. Su buzlanmış. Yollarımız kesik. Çocuklarımız okula gidemiyor. Kaloriferler yanmıyor. Çocuklar evde mahsur kaldılar. Allah razı olsun. Yollarımız açıldı. Teşekkür ederiz" diye konuştu.
Şırnak İl Özel İdaresi yol açma ve kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.