Soylu: 7 kişi gözaltında, 5 kişi aranıyor!

Soylu: 7 kişi gözaltında, 5 kişi aranıyor!

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 kişinin şehit olduğunu 56 kişinin yaralandığını açıkladı. Soylu, saldırı ile ilgili 7 kişinin gözaltına alındığını, 5 kişinin arandığını, teröristin kimliğinin de belirlendiğini söyledi.
Soylu şunları söyledi:
"Şu anda 7 kişi gözaltında. 5 kişinin de araması devam ediyor. Teröristin kimliği belli. Çalışmalar bitince kamuoyu bilgilendirilecek. Tüm güvenlik güçlerimiz ant içmiş durumda... Gerekli cezayı en kısa zamanda vereceğiz"
SOYLU: TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ 
İçişlari Bakanı Soylu ve Sağlık Bakanı Akdağ saat 15.45 sıralarında ikinci bir açıklama yaptı. Soylu şunları söyledi: "Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belirlendi.Olayla ilgili tüm soruşturmalar gerçekleştiriliyor. Şu anda 7 kişi gözaltında, 5 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor. Adli Tıpa intikal eden ve kimliği belli olan sabah 8 şehidimiz var demiştim. Şimdi 12 şehidimiz Adli Tıpa intikal etmiş durumda. Bir şehidimiz de üniversite hastanesinde. Biraz sonra o da Adli Tıpa intikal edecek. 13 şehidimiz var. Bir hastanede bir yaralımız daha oluştu, toplam 56 yaralımız var, 12'si yoğun bakımda, 4'ü ağır."
BAKANLARDAN İLK AÇIKLAMA 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör saldırısının yaşandığı Kayseri'ye gitti. İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada "Özel halk otobüsüne vurmak suretiyle otobüsü vuran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneğini patlatan teröristin kimlik çalışmalarına devam edilmektedir. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi. 8 şehidimizin kimliği belirlendi. 15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya çalışmaktadır. Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Bu eylem türü dünyadaki en alçak eylem türüdür. Misliyle mukabele edileceğini ve edildiğini bildirmek istiyorum. Sabırlı olacağız ve bu sabırla birlikte bu terörü ortadan kaldıracağız. Terörün istediği umutsuzluk yaratmaktır buna müsaade etmeyeceğiz. Terörle mücadelede karalıyız. Ülkemizin, milletimizin başı sağolsun" dedi.
AKDAĞ: 5 ÖZEL CERRAHİ EKİP ANKARA'DAN GELDİ 
Sağlık Bakanı Akdağ da "Hastanelerimizde 55 yaralı var. 38'i Erciyes Hastanesi'nde. Kayseri Eğitim ve Araştırma'da 9 geri kalanlar da diğer hastanelerimizde tedavi görüyor. Bunlardan 6'sının hayati tehlikesi var. Bir ambulans uçak ve helikopterimiz var. 5 özel cerrahi ekibi Ankara'dan uçakla Kayseri'ye getirttik" dedi.
BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA: CANLI BOMBA 
Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'taki programına devam edeceğini açıkladı. Saldırıyı canlı bombanın yaptığını belirten Yıldırım Kahramanmaraş'ta şunları söyledi: "Alçak saldırı sonucu şehit askerlirimiz var, yaralı askerlerimiz var. Bakanlarımız olay yerindedir. Gerekli çalışmalara devam ediyorlar. Gelişmeler belirli aralıklara vatandışlarımızla paylaşılacak. Programızı neden iptal ediliyor? Teröristlerin amacı bizi moral değerlerimize zarar vermek. Ama anlaşılıyor ki 15 Temmuz'den ders almamışlar.Adı ne olursa olsun, hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin terör alçaklıktır, insanlık dışıdır. Masum insanları öldürmek, insanlığı öldürmek gibidir. Terör örgütü şunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar milletimizin ve bizim terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz, aksine artırır. Bu yüzden programımızı yapacağız. Kahramanmaraş'tan bu alçaklara mesajı vereceğiz."
KURTULMUŞ: OKLAR PKK'YI İŞARET EDİYOR 
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan ve 13 askerin şehit olduğu bombalı araç saldırısına ilişkin NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Saldırının doğrudan askerlere yönelik gerçekleştirildiğini belirten Kurtulmuş, "Son derece hain, son derece kahpece bir saldırı. Saldırı doğrudan doğruya askerlerimize yönelik bir saldırıdır. Bu saldırının bir intikam saldırısı olduğu anlaşılıyor. 9 şehidimiz vardır. Bu rakamın artma ihtimali var. Bunların izne çıkan asker kardeşlerimiz olduğu anlaşılıyor. Ümit ederiz rakam yükselmez" diye konuştu. Kayseri'deki bombalı terör saldırısına ilişkin okların PKK'yı gösterdiğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şu andaki bütün işaretler PKK'yı gösteriyor. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız. Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi. Kayseri'deki saldırıda kullanılan malzemelerin, İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık günü gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan malzemeyle benzerlik gösterdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bu malzemeler AVM'lerde, çarşamba pazarında satılmıyor. Birtakım ülkelerin silahlı kuvvetlerinin envanterlerinde olan bombaların da olduğu anlaşılıyor. İşin arkasında lojistik destek var, istihbari destek var. Bir siyasi planlama var."