Stso İle İş-kur Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandi

Stso İle İş-kur Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandi

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü arasında uygulamalı girişimcilik eğitimi işbirliği protokolü imzalandı.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen 2015 yılının ilk il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı sonrasında işbirliği protokolü, TSO adına Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu ve İş-Kur İl Müdürlüğü Ömer Aslan arasında imzalandı. Küçük ve Orta Ölçekle İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) il Müdürü Ömer Erkılıç’ın da hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, "Girişimciler her şeyi Devlet kanalıyla bekleme mantığıyla hareket etmemelidirler. Kalkınmanın temelinde girişimcilik ruhu vardır. Bizler de ilimizde girişimcilik ruhunu daha da yaygınlaştırmalı, genç girişimci sayımızı arttırmalıyız. Bu eğitimi alan girişimci adaylarımızın iş hayatlarına atılmaları konusunda gerekli destekleri vereceğiz" dedi.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu ise, "Siirt TSO olarak, ilimizdeki girişimci adaylarına yönelik geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz çalışmalarımız İş-Kur ve KOSGEB desteğiyle artarak devam edecektir. Siirt’te uygulamalı girişimcilik eğitimi alanlar arasından yüzde 10’u aşkın bir oranda girişimcimiz işletmesini kurmuştur. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakamdır. Bizler, uygulamalı girişimcilik eğitimiyle girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, daha başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve buna dayalı olarak istihdamın artırılmasını amaçlamaktayız. İş-Kur ile imzalanan bu protokol kapsamında başta Eruh, Kurtalan, Pervari ilçelerimiz olmak üzere bu destekten yararlanmak isteyen girişimcilerimizin bulunduğu ilçelerimizde de eğitimler verilecektir" diye konuştu.
Siirt TSO işbirliği ve KOSGEB desteği ile 2015 yılını girişimcilik yılı olarak ilan ettiklerini belirten İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan da, "Bu eğitimi vermekteki amacımız ilimizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, kendi işini kurmak isteyen girişimcileri KOSGEB’in sunduğu maddi destek imkaından yararlandıracağız. Girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlayıp bölgemizdeki işsizliği azaltmaktır. Bu protokolün ilimize ve girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Programın amaçları hakkında bilgi veren KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ise, KOSGEB tarafından verilecek girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan genç girişimcilerin iş planları desteklenmeye değer bulunduğu takdirde 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacağını söyledi