Sulakyurt’ta Aşure Etkinliği

Sulakyurt’ta Aşure Etkinliği

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi. Kürt’üyle Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle her kesimin katıldığı etkinlikte konuşan İlçe Kaymakamı Harun Kazez, davetlileri aşureye benzetti.
Aşure etkinliği, Sulakyurt Kaymakamlığı ve Sulakyurt Belediyesi tarafından düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde büyük bir itina ile hazırlanan aşureler etkinliğe katılan misafirlere ikram edildi. Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Harun Kazez’in yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Birlikte kardeşlik hakim olduğu etkinlikte bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Harun Kazez, “Bugün ilçemizde güzel bir etkinlik düzenlendi. Vatandaşlarımız da bu etkinliğe ilgi gösterdi. Kürt’üyle Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle burada hep birlikte kardeşlik hakim oldu. Aşurede nasıl ki, çok farklı malzemeler var ve bu malzemeler güzel bir tadı oluşturuyorsa Sulakyurt da aynı şekilde birlik ve beraberliği bu anlamda oluşturmaktadır. Bu tür etkinliklerle dostluk ve kardeşlik bağları daha da kuvvetlenmektedir. Emeği geçenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik’de, düzenlenen etkinlikle ilçede birlik ve beraberliğin ön plana çıktığını belirterek, “Toplumumuzda bazı değerler vardır ki, bu değerleri nesiller boyu devam ettirmek gerekir. Aşure geleneği de bunlardan biridir. Burada büyük, küçük tüm vatandaşlarımızla güzel bir geleneğimizde bir araya geldik. Bu tür etkinlikleri, birlik ve beraberlik içerisinde sürekliliğini devam ettireceğiz” şeklinde kodnuştu.
Düzenlenen etkinlik, Sulakyurt Merkez Camii İmamı Fatih Doğan tarafından yapılan duanın ardından son buldu.